Suriyedeki savaştan kaçtı, amonyak tankı kapağının

Suriyedeki savaştan kaçtı, amonyak tankı kapağının altında kaldı -Eti Bakır Samsun İşletmesinde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu yaşamını yitiren işçilerden Fatih Açıkelin, Ürdündeki işini Suriyedeki iç savaş nedeniyle bırakıp


SAMSUN (A.A) - Fatma Kalay - Eti Bakır Samsun İşletmesinde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu yaşamını yitiren işçilerden Fatih Açıkelin (22), Ürdündeki işini Suriyedeki iç savaş nedeniyle bırakıp Türkiyeye dönerek 6 ay önce işletmede çalışmaya başladığı öğrenildi.
     22 Kasımda Samsunda meydana gelen ve 6 işçinin ölümü, 13 işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan iş kazasında hayatını kaybedenlerden kaynak işçisi Fatih Açıkelin Suriyedeki savaş nedeniyle çalıştığı Ürdüne rahat gidememesinden dolayı bu işinden ayrılarak Türkiyeye döndüğü ve 6 aydır işletmede çalıştığı bildirildi.
     Açıkelin annesi Hanife Çakır (44), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu dünyaya geldikten 3 ay sonra gözlerinde rahatsızlık yaşadığını, ardından eşiyle ayrıldıklarını söyledi.
     Eşinden boşandıktan sonra çocuğuyla babasının evine döndüğünü anlatan Çakır, tamamen görme engelli olduktan sonra çocuğuyla anne ve babasının ilgilendiğini ifade etti.
     Fatihin çalışkan bir çocuk olduğunu dile getiren anne Çakır, Görme engelli olmama rağmen oya, dantel yaparak 65 metrekarelik evimi satın aldım. Almanyaya bile masa örtüleri örüp gönderdim. Çocuğumu bu şartlarda bugünlere getirmiştim dedi.
    
     -Suriyede savaş var diye geri geldi-
    
     Kaynakçılık yapan oğlunun işinde tecrübeli olduğunu, daha önce Ürdünde çalıştığını anlatan anne Çakır, şöyle devam etti:
     Ürdüne gidişte Suriyeden geçen oğlum, Suriyede savaş var diye geri geldi. Kazancımız az olsun yanımızda kal dedim. 6 ay önce buradaki işe girdi. Maaşını aldığında getirip bana verirdi, ben de harcamalar için gelinime verirdim. Anne oğul birbirimize çok bağlıydık. İşten gelince boynuma sarılır, anne nasılsın derdi. Suudi Arabistana gidecekti. Orada hem çalışıp hem hac vazifesini yerine getirecekti. Ama ben bir tane evladım var diye göndermek istemedim. Şimdi ben de gelinim de torunum da yetim kaldık.
    
     -Oğlumun babası gibi olmasını istemiyorum-
    
     Açıkelin eşi Aysun Açıkel (22) ise bütün beklentisinin bundan sonra oğlu Mehmet Alperen için olacağını belirterek, şunları kaydetti:
     Oğlumun babası gibi olmasını istemiyorum. O babasız kaldı. Babası gibi ağır işlerde çalışmasını istemiyorum. Okuyup iyi bir yaşamı olmasını istiyorum. Eşim o işe girdiğinden beri pazar günleri bile çalışıyordu. İş yerinde mesai yapmaya başladı. Bir gün bile bizimle kalamıyordu. Benim çocuğum bronşit hastası. Bundan sonra ne istiyorsam 2 yaşındaki oğlum için.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Suriyedeki savaştan kaçtı, amonyak tankı kapağının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER