Suriye Türkmen Kitlesi, 1 yaşında

Suriye Türkmen Kitlesi, 1 yaşında -Dış İlişkiler Sorumlusu Musa: -Suriye Türkmenlerinin Suriye ve tüm dünyada sesini duyurmaya devam edeceğiz


HATAY (A.A) - Türkmenlerin Suriye muhalefeti içinde yerini alabilmesi için kurulan Suriye Türkmen Kitlesinin birinci yılını doldurduğu bildirildi.
     Suriye Türkmen Kitlesi Dış İlişkiler Sorumlusu Molla Musa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birinci yıllarını doldurmaları nedeniyle kitlenin genel merkezi olan İstanbulda toplantı yaptıklarını söyledi.
     Birinci yılda kat edilen yolun hedeflenen seviyede olmadığını, ancak ikinci yıl daha iyi bir kadroyla Suriye muhalefeti içerisinde en etkin şekilde görevlerini sürdüreceklerini ifade eden Musa, Yeni kadromuz Suriye Türkmenlerinin Halep, Şam, Lazkiye, Humus, Hama, Rakka, Golan, Tartus ve İdlib şehirlerinde yaşayan Türkmenleri temsil etmekte. Suriyenin önde gelen isimlerini dahil ettiğimiz kadromuzla, Suriye Türkmenlerinin Suriye ve tüm dünyada sesini duyurmaya devam edeceğiz diye konuştu.
     Son dönemde Suriye muhalefetinin hem siyasi, hem de askeri alanda ciddi bir şekilde güçlendiğini belirten Musa, Esed rejiminin köşeye sıkıştığını ve zaferin yakın olduğunu kaydetti.
     Molla, başta Türkiye olmak üzere sürece katkı sağlayan ve özellikle insani yardımlarını sürdüren tüm ülkelere teşekkür ettiğini söyledi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriye Türkmen Kitlesi, 1 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER