Suriyeli çocuklar için gönül köprüsü

Suriyeli çocuklar için gönül köprüsü -Kiliste belediye tarafından kurulan ve hayırseverlerin desteklediği Koordinasyon Merkezi, Suriyeli çocukların eğitimine katkı sunuyor -Merkezde 700ü kız bin 350 öğrenciye, gönüllü Suriy


KİLİS (A.A) - Kemal Karagöz / Ahmet Ekinci - Kiliste belediye tarafından kurulan ve hayırseverlerin desteklediği Koordinasyon Merkezi Suriyeli çocukların eğitimine katkı sunuyor.
     Kilis Belediyesi, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin sorunlarına çözüm bulmak için Koordinasyon Merkezi kurdu. Merkezde görev alan gönüllü öğretmen, doktor gibi uzmanlar, sığınmacı çocuklara yardımcı oluyor.
     Merkezde 700ü kız bin 350 öğrenciye ilköğretim müfredatına uygun olarak gönüllü Suriyeli öğretmenler tarafından eğitim veriliyor.
     Koordinasyon Merkezinin ihtiyaçları ise hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanıyor. Hayırseverler, adeta gönül köprüsü görevi üstlenen koordinasyon merkezinde bulunan bin 350 çocuğa kırtasiye malzemesi, mont, bot, çanta, kot pantolon gibi yardımlar yapıyor. Ayrıca her gün düzenli olarak Suriyeli öğretmenlere ekmek yardımı yapılıyor.
    
     -Merkez, köprü görevi görüyor-
    
     Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilerin sağlık, eğitim, barınma, gıda ve psikolojik destek konusunda çeşitli problemleri olduğunu, bunların çözümü için de belediyeye ait bir tesiste Koordinasyon Merkezi oluşturduklarını söyledi.
     Merkezde ayrıca bin 350 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Bulut, Hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan yardımlarla Suriyeli çocukların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu kapsamda çocuklara ülkelerindeki müfredatına uygun olarak gönüllü Suriyeli öğretmenler tarafından eğitim veriliyor diye konuştu.
     Yardımların yanı sıra Suriyeli ağır olmayan ve operasyon gerektirmeyen hastalara da hizmet verdiklerini vurgulayan Bulut, sağlık merkezi bünyesinde Suriyelilerin sorunlarına daha kolay çözüm üretmeyi amaçladıklarını kaydetti.
     Merkezin hayırseverlerle Suriyeliler arasında bir köprü kurduğunu ifade eden Bulut, Burada bize ulaşan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Tarih bu yapılan yardımları dipnot olarak kaydediyor. Kilis halkına ve yardımları yapan hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum dedi.
     Merkez Müdürü Ahmet Urfalıoğlu da, eğitiminin eksik kalmaması için yaklaşık 50 gönüllü öğretmenle çocuklara yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.
     Yapılan hizmetin önemine değinen Urfalıoğlu, kendilerine destek olan hayırseverler ile Kilis Belediyesine teşekkür etti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli çocuklar için gönül köprüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER