Suriyeli çocuklara eğitim desteği

Suriyeli çocuklara eğitim desteği -Gaziantepteki Suriye Bilgi Merkezinde Suriyeli çocukların eğitimleri için yeni sınıflar oluşturuldu -Koordinatör Vali Veysel Dalmaz: -Merkezimiz eğitim alanında Suriyelilere yapılan hizm


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepteki Suriye Bilgi Merkezinde, Suriyeli çocukların eğitimleri için yeni sınıflar oluşturuldu.
     Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, sınıfların hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende, Gaziantepe ilk geldiğinde merkezin açılışını yaptığını ve o dönemde çocukların 4. sınıfa kadar eğitim gördüğünü belirtti. Açılan merkezin bir başka örneğinin olmadığını ifade eden Dalmaz, şunları kaydetti:
     İlk önceleri acaba nasıl bir sistem olacak, nasıl açılacak gibi konularda tereddütler vardı. O zaman bu ne bir okuldur, ne bir başka müessese, olsa olsa Büyükşehir Belediyemizin yerel yönetim duyarlılığı ile Suriyeli misafirlere verdiği bir imkandır. Bu imkanla Suriyeli kardeşlerimiz kendi kültürlerini paylaşacaklar, kendi zor günlerinde birbirleriyle dayanışmasını sağlayacaklar ve problemlerini bize bu vasıtayla, bu vesileyle intikal ettirecekler. Bizler de bunları çözüm bulmaya çalışacağız demiştim. O zaman 4 sınıfta 250 çocukla başlayan bu merkezimiz bugün eğitim alanında Suriyelilere yapılan hizmette bir mihenk taşı oldu.
     Türkiyedeki kamplarda misafir edilen Suriyeli sayısının 185 bin olduğunu anımsatan Dalmaz, Türkiyenin kampların dışında da bir o kadar daha Suriyeliyi ağırladığını ve bu hizmetin geldiği noktanın çok önemli olduğuna dikkati çekti.
    
     -Türk milleti üzerine düşeni yapmaktadır-
    
     Söz konusu okulun bir başlangıç noktası oluşturduğunu vurgulayan Dalmaz, Aynı merkez Kiliste hizmete girdi ve önümüzdeki dönemde Şanlıurfada da açılacak. Türk milleti gelen misafirlerin eğitimde de geri kalmaması için üzerine düşeni yapmaktadır. Çünkü Suriyeden gelen insanlar bizin baş tacımızdır diye konuştu.
     Dalmaz, Suriyede akan kanın bir an önce durması temennisinde bulunarak, Suriyelilere hitaben, Oradaki baskı ve zulümle mücadelede birlik içerisinde olmalısınız dedi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de belediye olarak Suriyeli misafirlerin eğitim ihtiyaçlarını gidermek için okul açtıklarını hatırlattı. Devletin Suriyeden gelen misafirler için seferber olduğunu aktaran Güzelbey, Koordinatör Vali Dalmazın da Suriyeli sığınmacıların sorunlarının çözümü noktasında çok şey yaptığını dile getirdi.
     Suriyeli Firaz Masri ise kendilerini yalnız bırakmayan Türk milletine ve Gaziantep halkına teşekkür etti.
     Suriyeli öğrenci Luceyn Arur da bir gün mutlaka ülkelerine döneceklerini ifade ederek, Seni hiç unutmayacağım Suriye. Beşşar Esed, sen bizi evimizden, malımızdan ve okullarımızdan ettin. Sonun kötü olacak. Tekrar vatanımıza döneceğiz. İnşallah mücadelemiz zaferle bitecektir diye konuştu.
     Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Dalmaz, Güzelbey ve beraberindeki heyet sınıfları gezdi, Suriyeli öğrencilere kitap dağıttı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek-Kaan Bozdoğan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli çocuklara eğitim desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER