Suriyeli mültecilere Denizlili tekstilcilerden iş imkanı

Suriyeli mültecilere Denizlili tekstilcilerden iş imkanı -MÜSİAD Denizli Şubesi Sektör Kurulları Başkanı Biltekin: Tekstil sektöründeki yoğun işgücü açığını karşılamak için Türkiyeye sığınan Suriyeli mültecilerin sektörde işgücü açığını


DENİZLİ (A.A) - Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Sektör Kurulları Başkanı İsmail Biltekin, tekstil sektöründeki yoğun işgücü açığını Türkiyeye sığının Suriyeli mültecilerden karşılanabileceğini söyledi.
     MÜSİAD Denizli Şubesi Tekstil Sektör Kurulu Toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İsmail Biltekin, toplantıda tekstil sektöründeki sorunları, çözüm önerileri ve izlenmesi gereken politikaları ele aldıklarını belirtti.
     Tekstil sektöründe yoğun işgücü açığının yaşandığını kaydeden Biltekin, Yaşanan bu sorunla ilgili olarak tekstil meslek liselerinin özendirilmesine yönelik çalışmalar yapacağız. Ayrıca tekstil sektöründeki yoğun işgücü açığını karşılamak için Türkiyeye sığınan Suriyeli mültecilerin sektörde işgücü açığını karşılamaya yönelik olarak değerlendirilmesi imkanlarını görüştük. Bu konuyu Başbakan Yardımcısı Ali Babacana da ilettik. Böyle bir uygulamanın yasal düzenlemelerle yapılıp yapılamayacağını araştırıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Suriyeli mültecilere Denizlili tekstilcilerden iş imkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER