Suriyeli öğrencilere ziyaret

Suriyeli öğrencilere ziyaret -Koordinatör Vali Dalmaz ve MEB Müsteşar Yardımcısı Tufan, Suriyeli öğrencileri ziyaret etti -MEB Müsteşar Yardımcısı Tufan: -Bu çocuklarımızın hiçbir günahı yok. Ne olursa olsun kimsenin okuma hakkı


GAZİANTEP (A.A) - Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, lise ve Türkçe okuma yazma eğitimi verilen Suriyeli öğrencileri ziyaret etti.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yaşar Torun Gençlik Merkezinde eğitim gören 570 Suriyeliyi ziyaret eden Dalmaz ve Tufan, sınıfları gezerek çocuklarla sohbet etti.
     Tufan, açıklamada, Nizip ve Karkamıştaki çadır ve konteyner kentlerde kalan öğrencilerin de burada eğitim aldığını belirtti.
     Suriyeden gelerek şehirlerde kendi imkanlarıyla oturan Suriyelilerin eğitimleriyle ilgili bir şey yapılamadığını ifade eden Tufan, şunları kaydetti:
     Bu noktada Şahinbey Belediyesi önemli bir çalışma yaparak, Suriyeli öğrenci ve vatandaşlara gerekli eğitimleri veriyor. Bu çocuklarımızın hiçbir günahı yok. Ne olursa olsun kimsenin okuma hakkı elinden alınmamalıdır. Devletimizin, valiliğimizin ve belediyemizin gösterdiği bu üstün performans beni çok duygulandırdı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğluna bu anlamlı desteğinden dolayı teşekkür ediyorum.
    
     -Suriyeliler, Türk milletinin misafiri-
    
     Vali Dalmaz da, Suriyelilerin Tük milletinin misafiri olduğunu ve ellerinden geleni yaptığını belirtti.
     Suriyeden gelen misafirlerin şehirde yaşayanları için başta eğitim, barınma, sağlık ve güvenlik gibi temin edilmesi gereken hususlar bulunduğunu dile getiren Dalmaz, eğitim konusunu önemsediklerini vurguladı.
     Yerel yönetimlerin Suriyelilerin eğitimi noktasında büyük destek verdiğini ifade eden Dalmaz, şunları kaydetti:
     Özellikle lise bölümüne eğitim olanağı sağlayan başkan Tahmazoğluna teşekkür ediyorum. Bugün Şanlıurfadaki sivil toplum örgütleri, Bakanlık ve belediye yetkilileri buradaydı. Bu örnekleri kendileri görerek, kendi bölgelerinde yürütmeye çalışacaklar.
     Ziyarete, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger de eşlik etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli öğrencilere ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER