Suriyelilere yardım gecesi düzenlendi

Suriyelilere yardım gecesi düzenlendi


SAMSUN (A.A) - Türkiyeye sığınan Suriyeli mülteciler için yardım gecesi düzenlendi.
     AK Parti Gençlik Kolları tarafından Yaşar Doğu Spor Salonunda düzenlenene etkinliğe AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, partililer ile vatandaşlar katıldı.
     Kuran-ı Kerimin okunmasıyla başlayan programda satılan biletlerin gelirleriyle Suriyeli mültecilere yardım malzemeleri alınacağı belirtildi.
     Şair Serdar Tuncer okuduğu şiirlerle, Ömer Karaoğlu ise söylediği ilahilerle yardım gecesine katılanlara keyifli anlar yaşattı.
     Şanlıurfa Akçakale Gümrük Sınır Kapısında yaşanılan gerginlikte şehit düşen polis memuru Ferhat Avcının ailesine baş sağlığı dileyerek konuşmasına başlayan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, açlık, sefalet, yoksullukla karşı karşıya olan Suriyeli mültecilerin zor durumuna dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.
     Suriyedeki insanlık dramına kayıtsız kalamayacaklarını ve Suriye halkının yanında olacaklarını ifade eden Köktaş, "Dünyada insanlık dramının yaşandığı yerler var. Gazzeden Myanmara, Almanyadan Suriyeye, Endonezyadan Etiyopyaya kadar asimilasyona, haksızlığa tecrit edilmeye maruz kalan tüm Müslümanların ve insanların yanında olmaya gayret ediyoruz. İyi günde kötü günde onların yanında oluyoruz. Suriyede bu insanlık dramına ilk günden beri nasıl seyirci kalmadıysak bundan sonra da seyirci kalmamaya devam edeceğiz. Kardeş Suriye halkının içinde bulunduğu duruma kayıtsız kalamayız" dedi.
    
     Muhabir: Hasan Saygan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suriyelilere yardım gecesi düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER