Talasta kültür sanat festivali

Talasta kültür sanat festivali


KAYSERİ (A.A) - Tarihi bir dokuya sahip Talas ilçesinde ilk kez kültür sanat festivali düzenlendi.
     Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yaptığı açıklamada, amaçlarının tarih ve kültür zengini Talasın değerlerini gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi.
     Festivalin 9 Mayısta başlayacağını ifade eden Yıldırım, kültür ve sanat festivallerinin halkın buluşmasında ve kendini o yöreye ait hissetmesinde önemli bir araç olduğuna dikkati çekti.
     Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım, park yapmaktan ibaret olmadığını belirten Yıldırım, "Belediyecilik işleri bitti de film işlerimi kaldı- Hayır. Hayatın gerçeğinde nelere ihtiyaç varsa hepsini bir bütün belediyecilik hizmeti olarak görüyoruz" dedi.
     Festival kapsamında bir de sinema atölyesi kurduklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
     "Bu Anadoluda bir ilk. Talasın tarihi ve modern olmak üzere 2 yönü var. Biz her iki yüzü üzerine de çalışıyoruz. Bu bağlamda kurulan sinema atölyesinin şehrimize sağlayacağı katma değer var. Sanayisi, ticareti, üniversiteleriyle gelişmiş bir şehrin firmaları, tanıtım filmlerini İstanbulda dünyanın paralarını ödeyerek çektiriyor. İşte Anadolunun göbeğinde Kayseride yetişmiş gençlere istihdam sağlanacak bir alan. Bu gençler kendilerinden sonrakilere de örnek olacak. Sinema atölyesiyle şehrimizin tanıtım misyonunu üstlenecekler. Buraya Türk sinemasının usta yönetmeni Yücel Çakmaklının ismini verdik."
     Yıldırım, kültürel savurganlığa son vermek istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
     "Biz karanlığa bir ışık tuttuk. Belki bugün bir mum yaktık ama yarın bu büyük bir ışığa dönüşecektir. Tarihi Kiçiköy Ali Saip Paşa Sokak Sağlıklaştırma Çalışması ile beraber, orada Türk İslam el sanatlarından, gümüş atölyesine varana kadar birçok alanda çalışmalar var. Bunları bir bütün olarak gördüğümüzde inanıyorum ki bu çalışmanın asli hüviyeti ortaya çıkacak. İnşallah şehrimizdeki bu güzel başlangıç yeni güzel fikirleri de beraberinde getirir."
     Yıldırım festival kapsamında kısa belgesel film yarışması yapılacağını dile getirerek, 82 belgesel filmin davetlilerle buluşacağını söyledi.
     Festival koordinatörü Hasan Basri Özdemir ise belgesel yarışması ilk kez düzenlenmesine rağmen 82 film başvurusu olduğunu, filmleri Türk sinemasının usta isimleri Burçak Evren, Semir Arslanyürek ve Zahur Mükerremden oluşan jürinin değerlendireceğini kaydetti.
     Etkinlikler kapsamında TRT Türk Halk Müziği Korosu Talas türkülerini seslendirecek ve "Taş Mektep" isimli film izleyiciyle buluşacak.
     Festivalin son günü 11 Mayısta ise yönetmen Onur Ünlünün Sen Aydınlatırsın Geceyi adlı filmi ücretsiz olarak izlenebilecek.
    
     Muhabir: Doğan Koca - Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Talasta kültür sanat festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER