Talas Kültür ve Sanat Festivali sona

Talas Kültür ve Sanat Festivali sona erdi


KAYSERİ (A.A) - Talas Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.
     Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesindeki gala gecesi, Talasın tanıtıldığı kısa film ile başladı.
     AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Hatayın Reyhanlı ilçesindeki patlamalarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
     Bakır, "Türk milleti inadına sanat, kültür, burada toplandığımız gibi medeniyet diyecek. Onlar yıkacak, biz inşa edeceğiz. Onlar öldürüyorlar, biz yaşatacağız. Onlar tahrip ediyor, biz restore edeceğiz" diye konuştu.
     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 3 gün süren Talas Kültür ve Sanat Festivalinin dolu dolu geçtiğini belirtti.
     Talasın 2 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Yıldırım, "Kültürümüzü, sanatımızı, tarihimizi, medeniyetimizi, bizim ne değerimiz varsa ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Öyle bir tabiat ve kültür zenginliğimiz var ki 2 bin yıllık medeniyetin bütün eserlerine sahibiz. Bu nedenle çalışmalarımızı turizm odaklı yapıyoruz. İşte bu yüzden bu festival gerekliydi. Film atölyesinden başlayarak sinemanın değerli üstatlarının katkısıyla bu yürüyüş Anadoludan başlıyor" şeklinde konuştu.
     Festival kapsamında düzenlenen belgesel film yarışmasıyla ilgili bilgi veren festival yönetmeni Hasan Basri Özdemir ise şunları kaydetti:
     "Yedi genç arkadaşla uluslararası yarışmalarda 54 ödül aldık ama hala sesimizi duyuramamıştık. Bizim sesimizi duyan ve bize güvenen Belediye Başkanımız Rifat Yıldırıma çok teşekkür ediyoruz."
     Konuşmaların ardından 82 film arasından finale kalan 13 belgesel filmin kısa tanıtımı izletildi. Finalde, yönetmenliğini Halil Aygünün yaptığı Dom birinci olurken, jüri özel ödülüne Sevgi Çobanın yönettiği Kefenin Cebi, Talas Belediyesi özel ödülüne Caner Özdemirin yönettiği Termik İstemeyük, en iyi görüntü ödülüne Mehmet Emre Gülün yönettiği Gölün Kıyısında ve en iyi konsept ödülüne Halit Cihan Şengezerin yönettiği Siyah isimli film layık görüldü.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Esma Aygün
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Talas Kültür ve Sanat Festivali sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER