Talibanın kaçırdığı Türk tekniker evinde hasret

Talibanın kaçırdığı Türk tekniker evinde hasret gideriyor -MİTin girişimiyle kurtulduktan sonra ailesine kavuşan Dikilitaş, evinde kahvaltı yapıp babasının mezarında dua etti -Vali Coşun evinde ziyaret ettiği Dikilikaş, yaşadıklar


ADANA (A.A) - Afganistanda bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışırken 9 Ocak 2011de Taliban tarafından kaçırılan, MİTin girişimiyle serbest bırakılarak memleketi Adanaya dönen 29 yaşındaki Sertaç Dikilitaş, evinde hasret gideriyor.
     Dün akşam Adana Havalimanında davul-zurnayla karşılanan ve daha sonra Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesindeki evine gelen Dikilitaş, annesinin hazırladığı kahvaltıda yakınlarıyla özlem giderdi.
     Gece geç saatlere kadar ailesiyle sohbet eden, gündüz de kahvaltı keyfi yapan Dikilitaş, daha sonra annesi Nursel, kardeşi Aytaç, ağabeyi Cüneyt ve bazı yakınlarıyla 7 yıl önce vefat eden babası İbrahim Dikilitaşın mezarını ziyaret etti.
     Dikilitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baba evinde uzun bir aradan sonra ailesiyle kahvaltı yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     İlk gün babasının mezarını ziyaret etme niyetini yerine getirdiğini belirten Dikilitaş, Evimde dinleniyorum ve moral depoluyorum. Çok şükür iyiyim ve moralim yerinde. Sakallarımı da annem istemediği için Kabilde kestirmemiştim. Burada annem sakalımı öptü ve daha sonra kestirdim. Şimdi yüzümü zevkle yıkıyorum, annemin öpücüğünü yanağımda hissediyorum. Benim için üzülenler artık sakallı görmeyecek. Kurtulmamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.
     Afganistanda tutulduğu günlerde iş arkadaşlarının eve gelerek annesini ve kardeşlerini teselli etmeye çalıştığını, moral verdiğini öğrenince çok duygulandığını anlatan Dikilitaş, şöyle konuştu:
     Çalıştığım firmanın tüm çalışanlarından Allah razı olsun. Çok şükür hayattayım ve ailemin yanındayım. Dualar beni aileme kavuşturdu. Orada bulunduğum sürede çok ciddi bir hastalığım da olmadı. Büyükelçiliğimizde de beni sağlık kontrolünden geçirdiler. Orada bir evin çamurla sıvalı odasında tutulmuştum ama sağlığımla ilgili sıkıntı yaşamadım. Sonuç itibariyle evimdeyim ve önemli olan da bu. Ailemle beraber olmaktan daha güzel bir şey yok. Orada yaşadıklarımı hatırlamak istemiyorum.
    
     -Vali Coş ziyaret etti-
    
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da Serdar Dikilitaşı evinde ziyaret etti.
     Dikilitaşın, Afganistanda 2 yılı aşkın süre tutulduğunu belirten Coş, Bu ülkede hükümet otoritesi dışındaki güçler tarafından kaçırıldığı haberini almıştık. Hep meraklı ve heyecanlı bekleyiş içerisindeydik. Çok şükür Türkiye Cumhuriyetimizin gücü sayesinde başta Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da ilgililere verdiği direktifler sayesinde yapılan görüşmelerle sağ salim kendisinin bırakılması ve büyükelçiliğimiz tarafından ülkemize gönderilmesi ailesini ve bizi sevindirdi dedi.
     Sertaç Dikilitaş da serbest bırakılacağı günü sabırla beklediğini, baba ocağına dönmekten mutlu olduğunu kaydetti.
     Dikilitaş, evlilik düşünüp düşünmediğine yönelik soruyu ise Nişanlılık sürecim olmuştu ama hüsranla sonuçlandı. Ne yapalım kısmet. Artık bundan sonraki günlere bakacağız. Allahtan hayırlısını dileyeceğiz ve yaşayacağız diye yanıtladı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Talibanın kaçırdığı Türk tekniker evinde hasret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER