Tarım Orkam

Tarım Orkam-Sen Genel Sekreteri İrey: Kentsel dönüşüm adı altında yapılan yıkımlar, HESler ve nükleer santral projeleri ile doğa ve temel yaşam alanlarımız yok edilmek istenmektedir


TRABZON (A.A) - Tarım Orman ve Hayvancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (TARIM Orkam-Sen) Genel Sekreteri Atila İrey, kentsel dönüşüm adı altında yapılan yıkımlar, HESler ve nükleer santral projeleri ile doğa ve temel yaşam alanlarının yok edilmek istendiğini savundu.
     İrey, beraberindeki sendika üyeleriyle birlikte Tarım Orkam-Sen Trabzon Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, Tarım Orkam-Sen 5. Başkanlar Kurulu Toplantısının, yarın Trabzonda gerçekleştirileceğini belirtti.
     Hükümetin iç ve dış politika tutumunu eleştiren İrey, Türkiye, tarihinde görülmemiş ölçüde çevrenin, yer altı ve yer üstü zenginliklerinin yağmalandığı bir dönem yaşamaktadır. Kentsel dönüşüm adı altında yapılan yıkımlar, HESler ve nükleer santral projeleri ile doğa ve temel yaşam alanlarımız yok edilmek istenmektedir dedi.
     İrey, aralıksız devam eden orman alanlarına yönelik yapılan yasal düzenlemelerin geleceği tehdit etmeye devam ettiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:
     Tarım ve hayvancılık alanında yaşanan gelişmeler ise diğer alanlarda olduğu gibi tam bir tasfiye ve ortadan kaldırma uygulamalarıdır. Tarım Bakanı, salon toplantılarında verdiği rakamlarla bu alandaki büyümeden ve bu alana yapılan desteklerin artırıldığından bahsede dursun, gerçekler hiçte öyle olmadığını göstermektedir. Son yıllarda yapılan temel tarımsal ürünler ile canlı hayvan ithalatı bile ülkenin tarım ve hayvancılığının geldiği noktayı anlatmaya yetmektedir. Geçtiğimiz günlerde Mecliste kabul edilen Büyükşehir Yasası ile köylerin bitkisel ve hayvansal üretiminin tasfiyesinde çok ciddi bir adım daha atılarak, gıda ve tarım tekellerinin önü daha çok açılmıştır.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER