Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Gülsever:

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Gülsever: -Tarım ve hayvancılıkta verilen desteklerle Türk çiftçisi, artık ülke ekonomisine ve istihdamına yön verir hale geldi


DENİZLİ (A.A) - Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Gülsever, Türk çiftçisinin, tarım ve hayvancılığa verilen destekle ülke ekonomisine ve istihdamına yön verir hale geldiğini söyledi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürlüğü görevinden 3 ay önce Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Gülsever için Acıpayam Süt Üreticileri Birliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğinde veda yemeği verildi.
     Gülsever, etkinlikte yaptığı konuşmada, Denizlide 12 yılı destekleme şube müdürü, kalan 10 yılı da il müdürü olmak üzere 22 yıl görev yaptığını hatırlatarak, görev süresi içerisinde kurum olarak, tarım ve hayvancılıkta güzel işler yaptıklarını ifade etti.
     Tarım ve hayvancılığa son dönemde önemli desteklemeler sağlandığını, bunun da üretime yansıdığına işaret eden Gülsever, şunları kaydetti:
     Gerçekten Denizli bugün bitkisel üretimde de hayvansal üretimde de gıda sanayisinde de oldukça mesafe aldı. Hayvancılıkta 250 ton süt üretimi 2 bin tona çıkmış. 70 bin büyükbaş hayvan sayısı şu an 250 bin, küçükbaşta hakeza. Alabalıkta sadece Çamelide 100ün üzerinde projemiz var. 130 projeli işletme ve dışarıya ürün gönderen bir işletme var bugün. Meyvecilikte yüzde 500 ile yüzde 1500lük bir artış ve dışarıya yaş sebze meyve ihraç eden bir il haline geldik. Jeotermal alanlarda seracılık, en yeni sektör. Onlar da hem ülke genelinde satış yapar hem de dışarıya ihraç eder bir konuma gelmiş.
     Tarım ve hayvancılıkta verilen desteklerle Türk çiftçisi, artık ülke ekonomisine ve istihdamına yön verir hale geldi. Bugün Türkiyenin ekonomisine de istihdamına da yön verecek olan sizlersiniz.
     Etkinlik sonunda Gülsevere desteklerinden dolayı plaket verildi.
    
     Muhabir: Ramazan Alkan / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Gülsever: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER