Tarsusta Doğalgazla istihdama kapı

Tarsusta Doğalgazla istihdama kapı açıyoruz projesi tamamlandı


MERSİN (A.A) - Tarsus Mesleki Eğitim Merkezinin, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) destekli, Doğalgazla istihdama kapı açıyoruz projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.
     Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, mesleki eğitime büyük önem verdiklerini belirterek mesleki eğitim alanlarında açılan kurslar, hazırlanan projelerle gençlerin dallarında uzmanlaşmış bir mesleğe kavuşmalarına olanak sağladıklarını söyledi.
     Son 10 yılda istihdama yönelik ciddi bir iyileşme olduğunu ifade eden Güldibi, şunları kaydetti:
     Artık, Ben ne iş olursa yaparım, her işi yaparım dönemi geride kalmıştır. İşverenler mesleklerinde uzmanlaşmış olan kalifiye elemanları tercih ediyor. Bir yandan kalifiye eleman arayan sanayici, diğer yandan evine ekmek götürmek için iş arayanlar. Tarsusta 36 bin SSKlı var. Ancak 17 bine yakın işsiz bulunuyor. Bunun en büyük nedeni mesleksizlik. Artık günümüz dünyasında ürettiğini pazarlamak için müthiş bir rekabet ortamı var. Bunun için ürün kalitesi, ürünü pazarlama yöntemlerinin geliştirilmesi gerek. Bunun için de mesleğinde uzman olmuş kalifiye elemanlar lazım. İşte doğalgaz tesisatı döşemesi projesine katılanlar kalifiye eleman olarak yetiştiler.
     AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da hükümet olarak mesleki eğitime özel önem verdiklerini, meslek liselerinin sayılarını hızla arttırmakta olduklarını vurguladı.
     Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Ambaroğlu ise 9 ay süren Doğalgazla istihdama kapı açıyoruz projesi kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansından 58 bin 500 lira maddi destek sağladıklarını, doğalgaz eğitim sınıfı ve atölyesi kurduklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından programa katılan 27 kursiyere sertifikaları verildi ve proje kapsamında açılan eğitim sınıfı ve atölyede inceleme yapıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta Doğalgazla istihdama kapı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER