Tarsus Amerikan Koleji

Tarsus Amerikan Koleji-SEV İlköğretim Okulu yeni kampüsünün temeli törenle atıldı


MERSİN (A.A) - Tarsus Amerikan Koleji ve Sağlık ve Eğitim Vakfının (SEV) yeni kampus inşaatının temeli düzenlenen bir törenle atıldı.
     Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, temel atma töreninde 124 yıl önce kurulan Tarsus Amerikan Kolejinin o yıllarında her türlü sıkıntıya rağmen öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlayıp, eğittiğini söyledi.
     Amerikan Kolejinin, Tarsusun markalarından biri olduğunu ve ilçenin tanıtımına önemli katkı sağladığını anlatan Güldibi, yeni yapılacak kampüsün öğrencilerin işlerini kolaylaştıracağını ve onların geleceğe daha iyi hazırlanmalarına vesile olacağını dile getirerek, Karşımızda birbirlerine kin duyan, birbirlerine somurtan bir dünya, bir yüz var. Böyle ilim ve irfan yuvalarında eğitilmiş olanların çaba ve ruhuyla, adeleti, sevgiyi, barışı daha çok hakim kılacak bir anlayışın yerleşmesine katkıda bulunulacaktır. Tarsuslunun, bu ülkeye ve dünyaya vereceği, öğreteceği çok güzel şeyler olacaktır. Çünkü eğitim, her şeyden önemlidir diye konuştu.
     CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer de, Tarsus Amerikan Kolejinin, Tarsusun paha biçilmez değerlerinden birisi ve markası olduğunu, Tarsusun tanıtımına da önemli katkı sağladığını söyledi.
     Yeni kampüste yetişecek öğrencilerin çok daha iyi fiziki koşullarda eğitim göreceklerini belirten Seçer, Ancak hayat okulun dört duvarının arasında değildir. Gerçek hayat bu duvarların dışındadır. Alınan eğitim dünya toplumu için çok önemlidir. Toplumumuz, mevcut çağın değerlerini, evrensel kurallarla yönetir, eğitimi hak ettiği şekilde alırsa, açlık, sefalet ve savaşlar bu denli olmaz. Çünkü eğitim yaşama dair her şey demektir dedi.
     Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, Tarsusun 10 bin yıllık tarihe sahip önemli bir kent olduğunu ifade ederek, Tarsusun neresini kazarsanız her yerinden tarih fışkırıyor. Tarsus, dil, din ve medeniyetlerin buluşma noktasıdır. Tarsusun önemli değerlerinden biri de Amerikan Kolejidir diye konuştu.
     Sağlık ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İlter Turan, Sağlık ve Eğitim Vakfının Tarsusta başlattığı 11 bin metrekarelik yeni kampus inşaatı ile Tarsus Amerikan Kolejinin asırlık kampüsünün, konforlu ve geniş yatakhanelere ve kolej ile SEV İlköğretim Okulunun öğrencilerinin yararlanacağı modern yerleşim birimlerine kavuşacağını söyledi.
     Turan, Amerikan Koleji ve SEVin yeni kampüsünde spor salonu, 600 kişilik konferans salonu ile kütüphane olarak restore edilecek tarihi Sadık Paşa binasıyla öğrencilerin son teknolojiyle donatılmış modern yerleşim birimlerine kavuşacağını ifade etti.
     Konuşmaların ardından, yeni kampus binasının temeline ilk harçlar atıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Amerikan Koleji Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER