Tarsus Çağbaşı köy camisi onarılarak yeniden

Tarsus Çağbaşı köy camisi onarılarak yeniden ibadete açıldı


MERSİN (A.A) - Tarsusun Çağbaşı köyünde devlet-vatandaş işbirliği onarımı tamamlanan yaklaşık 500 kişi kapasiteli cami törenle ibadete açıldı.
     Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, açılışta yaptığı konuşmada, en güzel ve en anlamlı konuşmayı bu güzel eseri ortaya çıkaranların yaptığını belirterek, büyük fedakarlıklarla meydana getirilen eserlerin kendileri için gurur kaynağı teşkil ettiğini söyledi.
     Caminin 250 bin lira bedelle restore edildiğini belirten Güldibi, Her çabanın, her emeğin gayrete getirilmesi yönünde çalışan ve belli bir noktaya lokalize eden gayretli bir muhtarımız ve imamımız var. Tabiki İlçe Müftülüğümüz var. İnsanlar bir şeyler yapmak istiyorlar. Hem eğitim alanında, hem başka sosyal alanlarda katkı koymak istiyorlar. Bu katkıyı üretecek, destekleyecek önderlere ihtiyaç var. Bu manada güzel bir açılış ortamında bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi.
     AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ise, Çağbaşı köyü muhtarının öncülüğünde hayırseverlerin katkıları ve köy halkının gayretleriyle güzel bir caminin inşa edilmesine şahit olduklarını ifade etti.
     Tarsus Müftüsü Abdülkerim Akbaba ise konuşmasında, Çağbaşı köyü muhtarı ve imamının el ele vererek hayırseverlerin de desteğiyle bu güzel eserin meydana getirildiğini dile getirerek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.
     Yaklaşık 250 bin TLye onarımı gerçekleştirilen Çağbaşı Camisinin yeniden ibadete açılmasında büyük emekleri olan köy muhtarı Veyis Avcı ile cami imamı Rıdvan Budak Adıyamana, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ve Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun tarafından birer teşekkür belgesi verildi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Çağbaşı köy camisi onarılarak yeniden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER