Tarsus Ticaret Borsasına yeni bina

Tarsus Ticaret Borsasına yeni bina


MERSİN (A.A) - Tarsus Ticaret Borsapazar yeri ve satış salonunun temeli atıldı.
     Borsa Meclis Başkanı Aytekin İnç, Temel atma töreninde yaptığı konuşmada, satış salonunda elektronik kantar, numune alma odası ve analiz laboratuvarının bulunacağını ifade etti.
     İlçenin ekonomisinin büyümesi, halkın refah düzeyinin yükselmesi konusunda borsa yönetimi olarak her zaman birlik ve beraberlik içinde olduklarını belirten İnç, Tarsus, gerek tarım, gerekse ticaret bakımından Türkiyede ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle tarım potansiyelimiz çok yüksek. Maalesef ilçemizin modern bir hububat pazar yeri mevcut değildi. Bu amaçla alım-satım salonu olan, laboratuvarı bulunan bir pazar yerinin borsamızın mülkiyetine kazandırılması konusunda attığımız bu adımın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz diye konuştu.
     Proje Danışmanı Hakan Dalaman ise 2 milyon 951 bin 574 liraya ihale edilen tesisin 25 bin 564 metrearelik bir alana inşa edileceğini söyledi.
     Konuşmaların ardından pazar yeri ve satış salonunun temeli atıldı.
     Törene Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkan yardımcısı Kerim Tufan, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Ticaret Borsası Başkanı Aydın Kozacıoğlu ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Ticaret Borsasına yeni bina Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER