Tatvana açık cezaevi yapılacak

Tatvana açık cezaevi yapılacak


BİTLİS (A.A) - AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Tatvan ilçesinde yaklaşık 400 kişiye istihdam alanı oluşturacak olan açık cezaevinin yapılacağını söyledi.
     Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Vahit Kiler, Tatvanın Benekli köyü yakınlarında bulunan eskiden NATO üssü olarak kullanılan mevkide 223 dönümlük arazi üzerine hem açık cazaevi hem de iş geliştirme merkezi kurulacağını belirtti.
     Projenin, 2012 ek yatırım programına alındığını ve 2013te yapımına başlanacağını kaydeden Kiler, Açık cezaevi yapılınca yaklaşık 400 kişi iş sahibi olacak. Tatvan kazanacak, gençler kazanacak. Açık cezaevi 223 dönüm üzerine kurulacak. 143 dönümün Adalet Bakanlığına tahsil edilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. 80 dönümlük kısım ise iş geliştirme merkezi olarak kullanılacak. Burada çok büyük bir kompleks açılacak. Açık cezaevinin projesi tamamlandı. 2013te ihaleye çıkarılarak hemen inşaatına başlanacak. Projenin hayata geçirilmesiyle Bitliste büyük bir istihdam sahası daha açmış olacağız dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Tatvana açık cezaevi yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER