Tavşanlıda GLİ kömürünün pahalıya satıldığı iddiası

Tavşanlıda GLİ kömürünün pahalıya satıldığı iddiası -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -Belirlenen fiyatların üzerinde satış yapıldığının tespiti halinde bayilik sözleşmesinin iptaline kadar varan ağır cezai yaptırımlar söz k


KÜTAHYA (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye Kömür İşletmelerine (TKİ) bağlı Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesince üretilen kömürün, bayiler tarafından belirlenen fiyatların üzerinde satış yapıldığının tespiti halinde bayilik sözleşmesinin iptaline kadar varan ağır cezai yaptırımların söz konusu olduğunu bildirdi.
     MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Işık, GLİ Müessesesince üretilen kömürün vatandaşlara pahalı fiyatlardan satıldığı iddiasına ilişkin, geçen yılın aralık ayında Yıldız tarafından sözlü yanıtlanması talebiyle önerge verdi.
     Müessesenin bayilere verdiği kömürün birkaç el değiştirdikten sonra aynı ilçede yaşayan vatandaşlara adeta kara borsa fiyatıyla satıldığı iddiası hakkındaki önergeyi, TBMM Genel Kurulunda yanıtlayan Yıldız, şunları kaydetti:
     GLİ Müessesesi tarafından üretilen kömürler 96 bayi aracılığıyla yurt genelinde satılmakta ve bu bayilerden 21i Tavşanlıda bulunmaktadır. Isınma amaçlı artı 18 ve 10-18 milimetre ebatlarındaki torbalı kömürler, yurt genelinde oluşturulan bayiler aracılığıyla TKİ tarafından belirlenen depo satış fiyatları üzerinden tüketicilerin kullanımına sunulmaktadır. Isınmaya yönelik kömürlerin satış fiyatları, üretim noktalarına uzaklığı dikkate alınarak ilçe bazında TKİ tarafından belirlenmekte, internet sayfasında yayımlanmakta ve kurumca denetlenmektedir. Belirlenen fiyatların üzerinde satış yapıldığının tespiti halinde bayilik sözleşmesinin iptaline kadar varan ağır cezai yaptırımlar söz konusudur.
     Işık, Yıldızın yanıtı sonrası söz alarak, bayilerin birçoğunun, daha Tavşanlıdan kömürü başka bir ile götürmeden başka aracılar vasıtasıyla yaklaşık iki katı fiyata Tavşanlı halkına sattığını öne sürerek, bu sorunun çözülmesini talep etti.
     Yıldız, bu uyarıdan dolayı Işıka teşekkür ederek, Arkadaşlarıma bu talimatı vermiştim. Birisi, Sanayiye kömür satıyorum diye kalkıp maksadının haricinde bir yere o kömürü satarsa lütfen bize ihbar edin. Arkadaşlarımız bunu bulmak zorunda ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıda GLİ kömürünün pahalıya satıldığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER