Tavşanlıdan kısa kısa

Tavşanlıdan kısa kısa -Adranos Çayında iyileştirme ve ıslah çalışması


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlıda, Ada Mesireliği Projesi kapsamında Adranos Çayında zemin iyileştirme ve ıslah çalışmaları tamamlandı.
     Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Ada Mesireliği Projesinin temel unsuru olan Adranos Çayının zemin iyileştirme ve ıslahının tamamlandığını bildirdi.
     Projenin tarihi köprüyle ilgili bölümünün restorasyon işinin Karayolları Genel Müdürlüğünce bu yılın yatırım programına alındığını anımsatan Güler, şunları kaydetti:
     Köprünün projeleri Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylanmış ve ihale aşamasına gelmiştir. Belediyemizce bu yıl için Adranos Çayının taş tahkimatına dönük olarak ihale yapılmış ve Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucu Emet Köprüsü ile TCDDye ait Demirköprü arasındaki bölümün çalışmalarına dere yatağının temizlenmesiyle başlanmıştır. Bu çalışma çift yönlü olarak iki kilometredir. Bu yatırım, Tavşanlının sosyal alan ihtiyacını karşılamada çok önemli bir yer tutacak. Proje 2014 yılına kadar her iki hatta bitirilecek, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, bisiklet yolları için altyapı hazır hale getirilecek.
    
     -Leblebiciler, Kaymakam ve Belediye Başkanı ile buluştu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Güler, Leblebiciler Odası tarafından organize edilen yemekli toplantıda leblebici esnafla bir araya geldi.
     Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda Leblebiciler Sitesi ile ilgili çalışmalar konusunda oda ve kooperatif üyelerine bilgi verildiğini belirtti.
     Toplantının yararlı geçtiğini duyuran Güler, Tavşanlı Belediyesi olarak ilçemizin ekonomik hayatını da takip ve kontrol ederek halkımızın refah seviyesini düşünmek durumundayız. Leblebicilik sektörüne bu güne kadar gösterdiğimiz hassasiyeti bundan sonra da göstereceğiz ifadelerini kullandı.
    
     -Askıda Ekmek kampanya
    
     Tavşanlı Hayırlı Hizmetler Vakfı, Askıda Ekmek kampanyası başlattı.
     Vakıf yöneticilerinden Arif Kulluk, yaptığı yazılı açıklamada, bu uygulamayla Tavşanlıda bir ilki gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Kampanyanın halkın ilgisini çektiğini belirten Kulluk, şunları kaydetti:
     Fakirliğe karşı başlatılan bu kampanya dışında vakfımızın her yıl açılan ve özellikle kültürel değerlerin aktarılması, dini bilgilerinin pekiştirilmesi de cehalete karşı bir etkinlik. Bu kapsamda 7nci Yaz Okulunu açacağız. Ayrıca Tavşanlı İslam Kültür Merkezi projesinin de hayata geçirilmesi için yoğun bir çalışma içindeyiz. Tavşanlı İslam Kültürü Merkezi inşaatına önümüzdeki günlerde başlayacağız. Halkımızın vakfımıza desteklerini bekliyoruz.
     (SK-HŞ-SDT-MRS)
<< Önceki Haber Tavşanlıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER