Tavşanlıdan kısa kısa

Tavşanlıdan kısa kısa -Kardeş şehir heyetinden ziyaret


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı Belediyesi tarafından 2010 yılında kardeş şehir ilan edilen Bosna Hersekin Doğu Doboj Belediyesinden bir heyet, Tavşanlı ilçesini ziyaret etti.
     Doğu Doboj Belediye Başkanı Kemal Bradiç ve beraberindekiler, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile makamında görüştü.
     Önceki aylarda Tavşanlı Belediyesi tarafından Doğu Doboja gerçekleştirilen ziyaretten sonra iade-i ziyaret için Tavşanlıya gelen heyetteki Bradiç, Tavşanlılı halkına Bosna Hersekten sevgi ve selam getirdiklerini bildirdi.
     Yeni yapılan seçimlerin ardından görevine başlayan Bradiç, Tavşanlıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye sınırlarına girdiklerinde duyduğu heyecanı ve güveni, hiçbir yerde hissetmediğini ifade etti.
     Güler de sözde değil özde kardeşleri olarak hissettikleri heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduklarını anlatarak, şöyle konuştu:
     Hislerinin bu yönde olması gayet doğaldır. Biz kendimizi Doboj ziyaretimiz sırasında nasıl evimizde gördüysek onlar da burada kendi evlerindeler. Bir insanın kendi evinde heyecanlı, huzurlu ve güvende hissetmesi kadar doğal bir şey yoktur. Çok şükür ki, bu hislerle yapılan bu kardeşlik protokolünün hayatımıza nüfuz ettiğini görüyoruz. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, ilçemiz ve hemşehrilerimiz adına Boşnak kardeşlerimize kendileri aracılığıyla selamlarımızı ve sevgilerimizi yoluyoruz.
     Daha sonra, Bradiç ve Güler birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.
     Konuk heyet, ziyaret sonrası ilçeden ayrıldı.
    
     -Hazreti Mevlana, 22 Aralıkta anılacak
    
     Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Hazreti Mevlanayı anma etkinliği, 22 Aralıkta yapılacak.
     Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı yazılı açıklamada, etkinliğin 22 Aralık Cumartesi günü saat 19.00dan itibaren Tavşanlı Belediyesi Kültür Sarayında gerçekleştirileceğini bildirdi.
     Sadece Türkiyede değil, tüm dünyada sevgi ve saygıyla tanınan Hazreti Mevlananın, Şeb-i Arus diye nitelenen vefatının yıl dönümü dolayısıyla program düzenlediklerini belirten Güler, Hazreti Mevlananın hayatının konu alındığı tiyatro oyunu, sema gösterisi ve tasavvuf musikisi konserinden oluşan programda, bu büyük zatı hep birlikte anmayı hedefliyoruz. Tüm halkımızı bu büyük vuslatı birlikte yaşamaya davet ediyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER