TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dudaroğlu:

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dudaroğlu: 2013 yılında 1 milyon 100 bin adet üretim, iç pazarda 810 bin adet satış, endüstri olarak 20 milyar dolar ihracat öngörüyoruz


KOCAELİ (A.A) - Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu, 2013 yılında 1 milyon 100 bin adetlik üretim, iç pazarda 810 bin adetlik satış ve 20 milyar dolarlık ihracat öngördüklerini bildirdi.
     Dudaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, markalaşma konusunda üyelerin mutlaka TURQUALITY Programından yararlanması gerektiğini, bunun için tanıtım programları gerçekleştireceklerini belirterek, orta vadede üretimin Asya ülkelerine kayacağını, üyelerinin kalite, verimlilik, insan kaynağı, lojistik ve Ar-Ge yetkinliklerini geliştirerek bu bölgede yer almaları gerektiğini ifade etti.
     Mevcut iş hacimlerini koruyarak dışa açılmaları gerektiğini, kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planlar yapılması gerektiğine dikkati çeken Dudaroğlu, 2013 yılında 1 milyon 100 adet üretim, iç pazarda 810 bin adet satış, endüstri olarak 20 milyar dolar ihracat öngörüyoruz. 2012de toplam ihracat içinde tedarik sanayi payı yüzde 43 iken, bu yıl bunu yüzde 45 seviyesine taşımayı hedefliyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Yerlilik oranını artırma çağrısı-
    
     Dudaroğlu, girdi tedarik stratejisi kapsamında motor, aktarma organları ve otomotiv elektroniğinin teşvik edilmesinin, halen yaklaşık yüzde 56 seviyesinde olan yerlilik oranını yüzde 80ler seviyesine yükseltebileceğine işaret ederek, iç pazarda büyük hacimlere ulaşan ve Türkiyede üretim yapmayan markalara da yatırım yapmaları çağrısında bulundu.
     Dudaroğlu, iç pazarın güçlenmesi amacıyla sektörde oluşabilecek cari açığa meydan vermeyecek şekilde, adil vergi düzenlemeleriyle Türkiyeyi yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirmeleri gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dudaroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER