TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Can:

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Can: -"Bizim toplam cezaevi sayımız 377. Bunlardan 209u insan haklarına, insan haysiyetine yaraşır olmadığından kapatıldı"


KIRIKKALE (A.A) - AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Ramazan Can, "Bizim toplam cezaevi sayımız 377. Bunlardan 209u insan haklarına, insan haysiyetine yaraşır olmadığından kapatıldı" dedi.
     Nöbetçi vekil uygulaması kapsamında Kırıkkaleye gelen Can, partisinin il başkalığında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Can, gelecek hafta TBMMde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki gensoru ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkındaki meclis soruşturması talebinin görüşüleceğini ifade ederek, "Bunları TBMM genel kurulunda görüşüp reddedeceğiz. Maalesef muhalefet meclisin muhakeme yollarından olan bu denetim sistemini sulandırdı. Bunlar genel kurulda reddedilecek" diye konuştu.
     Can, 18 yaşına kadar her vatandaşın genel sağlık sigortasından yararlanabileceği bir yasa hazırlandığını belirterek, bu haktan talep etmeleri halinde Türkiyede okuyan ya da Türkiyede bir yılın üzerinde ikamet eden yabancıların da yararlanabileceğini kaydetti.
     Ceza evlerinin durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Can, şunları kaydetti:
     "Terör suçlarından ceza alanlar Hacılar F Tipi Cezaevinde yatıyor. Burası da BM ve Avrupa Konseyinin standartlarına uygun ceza evlerinden birisi. Bizim toplam ceza evi sayımız 377. Bunlardan 209u insan haklarına, insan haysiyetine yaraşır olmadığından kapatıldı. Yine Avrupa Konseyi standartlarında 68 cezaevi yapıldı. Kırıkkaledeki cezaevi de bu standartlardadır. Keskinde yapılması için yatırım programına alınan cezaevi de bu standartlarda olacak. Arsa tahsisi yapıldı, 2 yıl içerisinde bitirilecek."
     AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir de Çeriklide yaşanan üzücü olayın ardından yapılan seçimlerin sağduyulu bir şekilde tamamlanmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Yerel seçimler süreci başlamadı. Partimizin bir takvimi var. Genel merkez bizi bilgilendirecek. O zaman müracaatlar olur. AK Partide adayların bol olacağını düşünüyorum. Son aldığımız seçim sonuçları ve kamuoyu yoklamaları gösteriyor ki bizim adayımız belediye başkanı olacak" diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Can: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER