TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, Gölcükte

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, Gölcükte -Komisyon Başkanı Köksal: -"Donanma Komutanlığımızın gücünü, imkan ve kabiliyetlerini, dünya üzerindeki sayılı donanmalardan biri olduğunu gördük, bundan ayrıca gurur duyuyoruz" -"


KOCAELİ (A.A) - TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Donanma Komutanlığının gücünü, imkan ve kabiliyetlerini, dünya üzerindeki sayılı donanmalardan biri olduğunu gördüklerini belirterek, bununla gurur duyduklarını söyledi.
     Askeri tesisleri gezmek ve bilgi almak amacıyla Gölcük Donanma Komutanlığını ziyaret eden Köksal başkanlığındaki komisyon üyeleri, buradaki temaslarının ardından Gölcük Tersane Komutanlığına geçti.
     Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Şevki Şekerefeli tarafından karşılanan heyet, basına kapalı brifing aldı.
     Köksal, gezi ve incelemelerinin ardından TCG Heybeliada Gemisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının hazırladığı program çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait tesislerde inceleme yaptıklarını anlattı.
     Daha önce 3 yerde inceleme yaptıklarını, bugün de Gölcükte çeşitli temaslarda bulunduklarını kaydeden Köksal, TSKnın her kademedeki personeline teşekkür etti.
     "Donanma Komutanlığımızın gücünü, imkan ve kabiliyetlerini, dünya üzerindeki sayılı donanmalardan biri olduğunu gördük, bundan ayrıca gurur duyuyoruz" diyen Köksal, şöyle konuştu:
     "Akdenizde gemi sayısı ve güç bakımından baktığımızda birkaç ülkenin bizi geçtiğini ama onun ötesinde çok güçlü bir donanmaya sahip olduğumuzu görüyoruz. Kurulduğu günden bugüne kadar süratli bir gelişme gösteriyor. Özellikle son yıllarda milli teknolojiyi alabilme, milli gemimizi yapabilme adına önemli çalışmaların sergilendiğini gördük. Onun için basın toplantısını da Heybeliada Gemisinin güvertesinde yapmayı uygun gördük.
     Şu sebepten dolayı, bu geminin dizaynı tamamen kendimize ait ve milli bir dizayndır. İçindeki silah sistemleri ve buna benzer birtakım sistemler millidir. Yani baktığımızda bizim milli harp gemilerimizden birisidir. Bu gemi bir taraftan savunma, bir taraftan da taarruz amaçlı kullanılabilecek, hareketli, kabiliyetli bir gemi."
    
     -"Bu yarışta kendilerine başarılar diliyorum"-
    
     Köksal, denizaltıların yapıldığı noktaları da gördüklerini dile getirerek, ufacık parçayı dahi yapamayan bir ülkenin denizaltı inşa eder hale geldiğini vurguladı.
     Gelinen noktayla gurur duyduklarını anlatan Köksal, şunları kaydetti:
     "Her türlü teknolojiyi alarak, milli teknoloji haline getirip, kendi üretimimiz, dizaynımız yapabilme noktasında adeta büyük bir yarış içindeler. Ben bu yarışta kendilerine başarılar diliyorum. Gezimizin amaçlarından biri bu güzellikleri halka duyurmak, TSK personelinin eksiklerini, ihtiyaçlarını, Meclis ve hükümetten neler beklediklerini öğrenmektir."
     Bir gazetecinin "komuta kademesindeki birçok kişi cezaevinde, bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Köksal, şunları söyledi:
     "Bu olayı bununla bağdaştırmak bence çok yanlış bir şey olur. O, hukuki bir sorun, kendi çerçevesinde yürür. Buradaki güzellikleri yansıtmak, bu çalışmaları anlatmak, şu andaki komuta kademesindeki arkadaşlara karşı da çok hoş olmayan bir soru olur çünkü şu anda komuta kademesindeki kişilerin bu işleri pekala büyük bir başarıyla yürüttüklerini gözlerimizle gördük."
     Komisyon Başkanı Köksal, Başkanvekili Şirin Ünal, komisyon üyeleri Ahmet Toptaş, Seyit Sertçelik, Arif Bulut, Fevai Arslan, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Mehmet Ramazanoğlu, Osman Kahveci ve Halil Özcanın yer aldığı heyet, daha sonra Sakaryadaki 1. Ana Bakım Merkezi Komutanlığına hareket etti.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, Gölcükte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER