TCDD Genel Müdür Yardımcısı Dumandan KÜTSOya

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Dumandan KÜTSOya ziyaret


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasını (KÜTSO) ziyaret etti.
     Odadan yapılan yazılı açıklamada, KÜTSO Meclis Başkanı Nihat Delen ve Yönetim Kurulu Başkanı Vekili İsmet Özotraç ev sahipliğindeki ziyarette, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, TCDD 7. Bölge Müdür Vekili Süheyl Özdemir, Yük Servis Müdürü Murat Selet, Tesisler Servis Müdürü Bülent Giderler, Kütahya Gar Müdürü Yusuf Bişi, KÜTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Karaaytaç, Meclis Üyesi Göksel Özçınar, Yönetim Kurulu üyeleri Enver Özer ve Mithat Delen, Kütahya Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KÜSİAD) Başkanı Mehmet Ceylanın hazır bulunduğu bildirildi.
     Toplantıda, demir yolu ulaşımının firmalar bakımından öneminin değerlendirilerek, Kütahya için hızlı tren ve lojistik projelerinin görüşüldüğü duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman, mevzuat düzenlemelerinde özel sektörün beklentilerine cevap verecek çalışmalar yapıldığını, demiryolları ile ilgili kanun tasarısının TBMMde olduğunu ve yakında yasalaşmasının beklendiğini, yasayla TCDDnin tekelinin ortadan kalkarak sektörün serbestleşeceğini, özel şirketlerin de kendi yük ve yolcu trenleriyle taşımacılık yapabileceğini ve böylece demiryolu sektörünün daha da canlanacağını söyledi. Duman, ayrıca yeni demiryolu projeleri ile özel sektörün etkinliğini artırıp, demiryolu taşıma maliyetlerini azaltma yönünde çalışmalar yapıldığını belirtti. Duman, demiryolu ulaşımının, taşımacılıktaki payının artırılmasının, karayolu trafiğinin rahatlatılıp trafik kazalarının azaltılması ve ayrıca çevre kirliliğiyle yakıt sarfiyatını azaltması bakımından önemli olduğunun altını çizdi. Alayunt-Kütahya-Tavşanlı hattında yapımı devam eden yaklaşık 200 milyon dolarlık elektrifikasyon ve sinyalizasyon projelerinde yerel firmalarla bağlantılar kurulacağını söyleyen Duman, bu iş birliği çalışmalarının bölgenin ekonomik canlanmasına katkı sağlayacağını ve ayrıca demiryolu ile yük-yolcu taşıma kapasitesi ve emniyetini artıracağını ifade etti.
     Açıklamada, toplantıda Delenin, Kütahyada Gar Müzesi oluşturulmasını önerdiği duyuruldu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber TCDD Genel Müdür Yardımcısı Dumandan KÜTSOya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER