TEB KOBİ Akademisi Ordu Toplantısı

TEB KOBİ Akademisi Ordu Toplantısı -TEB Genel Müdürü Civil: 100 milyon fındık ağacı ile sadece Türkiyenin değil, dünyanın da en önemli fındık kenti olan Ordunun, bu potansiyelinden çok daha yararlanması gerek -Ordu Valisi Düzgün:


ORDU (A.A) - Türk Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Akademisi toplantısı Orduda yapıldı.
     TEB Genel Müdürü Varol Civil ve TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Bozun ev sahipliğinde bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Vali Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun ile çok sayıda iş adamı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, Ordunun son yıllarda hem ekonomik hem de sosyal anlamda Türkiyenin gelişim gösteren illeri arasında olduğunu söyledi.
     Ordunun artık bazı konulardan Türkiyede söz sahibi haline gelen bir il olduğunu ifade eden Vali Düzgün, şöyle konuştu:
     Gerek Ordu-Giresun Havaalanı projesi, gerek Karadeniz-Akdeniz Yolu projesi, gerekse de turizm alanında yaşanan gelişmeler bunun en açık örneği. Ordu, bunların yanı sıra tarım alanında başta fındık olmak üzere, kivi ve bal üretiminde Türkiyede artık söz sahibi bir il. Yaşanan bu gelişmeler değerlendirildiğinde ve Türkiyedeki işletmelerin yüzde 99unun KOBİlerden oluştuğunu dikkate alırsak bu eğitimin çok faydalı olacağını düşünüyorum.
    
     -TEB Genel Müdürü Civil-
    
     TEB Genel Müdürü Varol Civil, 2013 yılının, teşviklerin de desteğiyle Ordu için yatırım ve atak yılı olacağına inandığını dile getirdi.
     Ordu ekonomisinin neredeyse tamamını oluşturan KOBİlere destek olmak için çalıştıklarını vurgulayan Civil, şöyle devam etti:
     Orduda ihracat artıyor. 2013 yılında teşviklerin de desteğiyle Ordu için 2013 yılının yatırım ve atak yılı olacağına ve 54 olan ildeki ihracatçı firma sayısının artacağına inanıyoruz. 370 milyon dolar olan ihracat rakamının da el birliği ile çok daha yukarılara taşınacağına hiç şüphem yok. Bunların yanı sıra 100 milyon fındık ağacı ile sadece Türkiyenin değil, dünyanın da en önemli fındık kenti olan Ordunun, bu potansiyelinden çok daha yararlanması gerek. Fındığı katma değerli ürünlere dönüştürerek, onu işleyerek daha yüksek getiri ile tüm dünyaya satmaması için önünde hiçbir engel yok
     Civil, Karadenizi Akdenize bağlayacak olan yol çalışmalarının yanı sıra, havaalanı ve limanların zamanla Ordunun dünyaya açılmasını daha da kolay hale getireceğini belirterek, Yani şehrin ekonomik anlamda büyüme potansiyeli artmaya devam edecek. İşte bu süreçte Ordulu iş adamlarının da firmalarını uluslararası rekabete hazır, donanımlı işletmeler haline getirmek için çaba göstermesi gerekiyor. Biz TEB olarak bu noktada devreye girerek KOBİlerimizin hem finansal anlamda destekçisi olacak, hem de danışman banka niteliğimizle kendilerine yol göstereceğiz ifadelerini kullandı.
    
     -TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Boz-
    
     TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ise banka olarak KOBİlere yönelik çalışmaları her zaman ön planda tuttuklarını vurguladı.
     TEBin KOBİ Bankacılığında birçok ilki gerçekleştirerek, sadece Türkiyede değil dünya finans sektöründe farklı bir konum edindiğine işaret eden Boz, şunları kaydetti:
     Dünya Bankasının bir kuruluşu olan IFC tarafından, KOBİ Bankacılığı alanında dünyanın en iyi 3 bankasından biri olarak gösterildik. Türkiyede ilk kez bir banka KOBİ alanında bu kadar büyük bir başarıya imza attı. Bu başarıyı elde ederken ciddi bir altyapı ve içerik yatırımı yaptık ve bankacılık sektörünün internet üzerinden KOBİlere yönelik yayın yapan ilk televizyonu olan TEB KOBİ TVyi hayata geçirdik. Kendi bünyemizden 300 çalışanımızı TEB KOBİ Danışmanı olarak yetiştirdik, yetiştirmeye de devam ediyoruz. Bugün her bir TEB KOBİ Danışmanı, şirket yönetimiyle ilgili konulardaki uzmanlığıyla KOBİlere birebir yol gösteriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor. Bugüne kadar bini aşkın şirketin büyüme yol haritasının çıkarılması için birebir derinlemesine analizi yapıldı, raporları tamamlandı. Bugün KOBİ Danışmanlarımız sayesinde onlarca KOBİmizin verimlilikte, ihracatta, satışta başarı hikayeleri yaratmalarına katkı sağladık.
     Toplantının devamında katılımcılara, KOBİlere rekabet avantajının nasıl sağlanacağı, değişen dünyada güçlü işletmeler olmak ve global rekabet edebilme, bugünün başarılı KOBİsi geleceği nasıl yönetecek, işletmemiz gelişim haritasının neresinde ve dış ticarette stratejik yönetim ve planlama konularında uzmanlar tarafından bilgiler verildi.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber TEB KOBİ Akademisi Ordu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER