Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -Çorluda dünya ortalamasında su tüketiliyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Çorluda 88 bin 803 su abonesinden 70 bininin dünya ortalamasında su tükettiğini söyledi.
     Sarıkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 8 milyon metreküp su tüketilen ilçede 88 bin 803 su abonesi bulunduğunu belirterek, Çorluda ideal su tüketiminin yaşandığını ifade etti.
     Çorlu Belediyesinin her geçen gün daha da kurumsallaştığını vurgulayan Sarıkurt, şu bilgileri aktardı:
     Belediyemizde, her türlü veri ve istatistik bilgi titizlikle inceleniyor. Geçen yıl, yapılan yeni abonelerle birlikte yıl sonu abone sayımız toplam 88 bin 803 oldu. 2011 yılında 12 bin 782 otomatik ödeme talimatımız varken, 2012 yılı sonunda otomatik ödeme talimatıyla su borçlarını ödeyen 16 bin 566 su abonemizin olduğunu görüyoruz.
     Fazla su tüketimini önlemek için diğer belediyeler gibi kendilerinin de tüketim arttıkça tarifenin de arttığı bir ücret tarifesini uyguladıklarını dile getiren Sarıkurt, buradaki amacın su tüketiminin düzenlenmesi ve su israfının önlenmesi olduğunu kaydetti.
    
     -Trakyada kadın dayanışması-
    
     Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) İş Kadınları Komisyonu üyeleri, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD), Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) ve Lüleburgaz İşadamları Derneği (LİAD) İş Kadını Üyelerini ağırladı.
     Çerkezöydeki bir pastanede yapılan toplantıda bir araya gelen 50 iş kadını, tanışma sonrasında ticari konular hakkında görüşmelerde bulundu.
     TUSKON ve MARİFEDe bağlı, Tekirdağ ve Kırklarelinin dernekleri olan ÇESİAD, LİAD, TASİAD ve TAGİDe üye iş kadınları, ticari birlikteliklerini artırmak amacıyla daha sık bir araya gelme kararı aldı.
     ÇESİAD Genel Sekreteri Engin Parlak, Trakya bölgesinde faaliyet gösteren TAGİD, TASİAD, LİAD ve ÇESİADın 700ün üzerinde üyesi bulunduğunu ve bunların 100e yakınının da kadın üye olduğunu belirtti.
     Parlak, kadın-erkek ayrı düşünmeksizin ticaret yapan bu üyelerin yurt içi ve dışı ticaretlerini artırmada TUSKON, MARİFED ve bunlara bağlı ÇESİAD, LİAD, TASİAD ve TAGİDi kılavuz olarak bilmeleri ve derneklerinin takipçisi olmaları gerektiğini kaydetti.
    
     -Tekirdağdaki okullar arasında en kaliteli kurum seçimi-
    
     Süleyman Turgut Kırali İlkokulu Müdürü Zafer Usta, Tekirdağdaki okullar arasında en kaliteli kurum seçildiklerini söyledi.
     Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ayrı kategoride yapılan değerlendirmeler sonucu, okullarının kurum kategorisinde Tekirdağ ili genelinde eğitim öğretim veren okullar arasında birinci seçildiğini ifade etti.
     Yapılan değerlendirmelere kurum kategorisinde girdiklerini belirten Usta, şu bilgileri aktardı:
     Milli Eğitim Bakanlığı, her ilde okullar arası değerlendirmeler yaptı. Ekip ve kurum kategorisinde olmak üzere iki ayrı kategorideki değerlendirmelere biz de kurum kategorisinde girdik. Yapılan değerlendirmeler ve incelemeler sonucunda da Tekirdağ ilinde en kaliteli kurum seçildik.
     Usta, okulların fiziki durumu, öğrenci başarı seviyesi, denetim raporları, öğretmenlerin çalışmaları ve genel durum gibi farklı alanlar üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucu en kaliteli kurum seçildikleri için mutlu olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER