Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -Çorlu Belediyesi Kitap ve Oyuncak Kumbaralarını hizmete açtı


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için Kitap ve Oyuncak Kumbaralarını hizmete açtı.
     Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler ve dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik yardım yapmanın planlandığı çalışmada, Çorlu Belediyesi, yardımsever vatandaşların katkı sağlayabilmesi amacıyla oyuncak ve kitap kumbaraları imal etti.
     Şantiye personeli tarafından üretilen kumbaralar, Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet Parkı ve Orion Alışveriş Merkezine konuldu.
     İlk oyuncak ve kitap bağışını ise Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve belediye meclis üyeleri yaptı.
     Başkan Baysan, Burada toplanacak oyuncak ve kitaplar, öncelikle tasnif edilecek, daha sonra da gerek şehirdeki gerekse şehir dışındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Vatandaşlarımızı kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum diye konuştu.
    
     -Çorlu Belediye Başkanı Baysandan Önerler Köyünü ziyaret-
    
     Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve yardımcıları, Çorluya bağlı Önerler ve Türkgücü köylerini ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında Çorlunun yeni mahalleri olan köylerin sakinleriyle tanışma toplantıları düzenleyen Baysan ve yardımcıları, ziyaretlerine Önerler Köyünden başladı.
     İlk olarak Önerler Köyü Muhtarı Kemal Erduran ve azaları ile bir araya gelen heyet, daha sonra esnaf ve kahvehane ziyaretlerinde bulundu. Köy sakinleri ile sohbet eden Baysan, Büyükşehir Belediyesi Kanununun getirdiği yenilikler hakkında bilgiler verirken, istek ve önerilerini dinledi. Ziyarette Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi ve Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman da katıldı.
    
     -TAGİDin faaliyetleri
    
     Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Ali Canbulat, üyeleriyle sadece bir derneği değil, sevgi, dostluk, kardeşlik ve samimiyeti de paylaştıklarını bildirdi.
     Canbulat, üye iş yerlerini ziyaretinde yaptığı açıklamada, TAGİDin, iş dünyasına yön veren global bir işadamları derneği, üyelerine huzur veren bir liman olduğunu belirterek, Herkesin bildiği gibi, bölgemiz göç olan demografik yapısı geniş bir yelpaze... Bizler burada fabrika işleten, fabrikada çalışan, memur olan, esnaf olan hemen hemen herkes birbirine ihtiyaç hisseden bir durumdayız dedi.
    
     -Çorlu Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı-
    
     Çorlu Belediye Meclisinin Mart ayı olağan toplantısı yapıldı.
     Meclis Toplantı Salonunda, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysanın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.
     Toplantıda, Çorlu Kültür ve Sanat Festivali ile ulusal bayram ve etkinliklerin planlanması ile organizasyon çalışmalarında görev almak üzere festival komisyonu kurulmasına karar verildi.
     Festival komisyonuna üye olarak Aynet Buyan, Yusuf Gümüş ve Şerafettin Çengel seçildi.
     Çorlu mücavir alanı içerisinde yer alan muhtarlıklara yardım yapılması konusunun da görüşüldüğü toplantıda, her muhtarlığa bir yıl süresince aylık 250 lirası nakdi yardım yapılması kararlaştırıldı.
     Toplantıda ayrıca, Çorluda faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine yardım yapılması yönünde karar alındı.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER