Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -TAGİD liderlik ve koçluk eğitim semineri gerçekleştirdi


TEKİRDAĞ (A.A) - Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyelerine yönelik liderlik ve koçluk eğitimi gerçekleştirdi.
     TAGİD konferans salonunda verilen eğitimde, eğitim ve danışmanlık firması görevlisi Süleyman Melih Bozcan, yöneticinin çoğunlukla başkaları tarafından seçilerek göreve getirilmiş, kendisine verilen hedeflere ulaşmaya çalışan kişi olduğunu ifade etti.
     Program sonrasında eğitimci Bozcana plaket takdim edildi.
    
     -Çorlu belediyesi, sivrisinek, karasinek ve larva mücadelesine başladı
    
     Çorlu belediyesi, sivrisinek, karasinek ve larva mücadelesinde biyosidal ürün uygulama çalışmalarına başladı.
     Sağlık İşleri Müdürü Nedim Testereci, biyosidal ürün uygulama çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, larva döneminde yapılan uygulama çalışmaları, ilçe genelinde tespit edilen sivrisinek, karasinek ve larva üreme kaynak alanlarında devam edeceğini kaydetti.
     İnsan ve çevre sağlığı alanında belediye bünyesinde vektör mücadelesi kapsamında 2013 yılı sivrisinek, karasinek, larva mücadele programını başlattıklarını belirten Testereci, şu bilgileri aktardı:
     "Mücadele çalışmalarında, haşere kaynaklı hastalıklardan korunmak, haşerelerin Çorlu halkı üzerinde yarattığı hastalık riskini minimuma indirmek, özellikle sivrisinek ve karasineklerin verdiği rahatsızlığı azaltmak, halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlayarak halk ve çevre sağlığını korumayı amaçlıyoruz."
     Testereci, mayıs sonuna kadar 40 bin litre seyreltilmiş ürün kullanmayı planladıklarını da belirtti.
    
     -23 Nisan Çocuk Bayramı satranç turnuvası yapıldı
    
     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, satranç turnuvası yapıldı.
     Malkara Satranç Kulübü Derneği tarafından, Kültür Sarayında yapılan ve iki gün devam eden turnuva 6 dalda gerçekleştirildi.
     Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Fahri Çelik, il çapında en çok lisanslı sporcunun Malkarada bulunduğunu belirterek, yarışmaları uluslararası düzeye çıkarmak için destek istediklerini belirtti.
     Yarışmalarda, Minik Erkekler, Küçük Erkekler, Küçük Kızlar, Yıldız Erkekler, Yıldız Kızlar ve Minik Kızlarda dereceye girenlere ödülleri yarın düzenlenecek bayram etkinliklerinde verilecek.
    
     Muhabir: Ekip/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Ali Bayaslan
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER