Teknik Direktör Toysal:

Teknik Direktör Toysal: Türk futbolunun kurtuluş reçetesi alt yapıya bağlı


HATAY (A.A) - Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Kahramanmaraşsporun eski Teknik Direktörlerinden Bayram Toysal, Türk futbolunun kurtuluş reçetesinin alt yapı bağlı olduğunu kaydetti.
     Toysal, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz sezon ilk kez teknik adam olarak görev yaptığı Kahramanmaraşsporda takımla ilk yılında şampiyonluk yaşadığını ve takımını 3. Ligden 2. Lige yükseltme başarısı gösterdiğini hatırlattı.
     Futbolda şampiyonlukların uzun vadeli çalışmalar sonucunda düşünülmesi gerektiğini belirten Toysal, şunları belirtti:
     Türk futbolunun kurtuluş reçetesi alt yapıya bağlı. Kulüplerimiz artık astronomik rakamlarla yapılan transferler yerine, harcamalarını alt yapıya yapmalıdır. Avrupada bunun örnekleri çok fazla. İngilterede Manchester Unidet, Liverpool ve İspanyada Barcelona gibi takımlar her yıl alt yapıdan yetiştirdikleri oyuncularla kadrolarını güçlendiriyor. Türkiyede ise son dönemlerde alt yapıdan oyuncular yetişmez oldu. Kulüplerimiz hazır ve isim yapmış oyunculara yönelik şampiyonluk hesapları yapıyor. Bu yanlış uygulamadan biran önce vazgeçilmelidir.
     Toysal, futbolculuk kariyerinde Süper Lig ve PTT 1. Ligde uzun yıllar mücadele ettiğini ve artık elde ettiği deneyimlerini futbolculara teknik adam olarak aktarmak istediğini belirtti.
     Futbolda başarının uzun vadeye göre programlanmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Toysal, Alt yapınız sağlam olmadığı takdirde, futbolcu yetiştiremiyorsanız, bulunduğunuz yerde hiçbir zaman kalıcı olamazsınız. Her ligde asansör takım olursunuz. O yüzden takımlar alttan gelen oyuncularına yer vermeli, başarılı olmak için en önemli adımı atmalı. Türkiye iklim olarak da futbolcu yetiştirmek şanslı bir ülke. Bence takımlar Brezilya, Afrika ve diğer yabancı ülkelerde aradığı oyuncuları kendi ülkesinde çok rahat bulabilir. Yeter ki görmek istesinler ve alt yapıya eğilsinler ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Teknik Direktör Toysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER