Teknolojik gelişmeler sanayiciye ulaşacak

Teknolojik gelişmeler sanayiciye ulaşacak -Mersinde hayata geçirilen Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı kapsamında imzalanan protokolle Teknoparkta yapılan araştırmalar sanayicilere sunulacak


MERSİN (A.A) - Mersin Teknopark ile kentteki işadamları arasında imzalanan protokol sayesinde Teknoparkta yapılan araştırmalar sanayicilere sunulacak.
     Mersinde hayata geçirilen Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı kapsamında imzalanan protokolle, teknoparkta yapılan çalışmalar sanayicilerle buluşturulacak. Sanayicilerin katma değeri yüksek ürünlere yönelmesini kolaylaştıracak olan protokol, bilim camiasının ürettikleri projelerin daha hızlı şekilde hayata geçirilmesini sağlayacak.
     Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Teknopark Toplantı Salonunda düzenlenen Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyenin ARGEye dayalı araştırma çalışmalarına hem kamu kesiminde hem de özel kesimde açık ve net bir şekilde özellikle son 10 yılda daha fazla kaynak aktarıldığını belirtti.
     Teknoloji Transfer Ofisinin kurulmasının Mersin ve Türkiye adına önemli bir kazanç olacağını vurgulayan Güzeloğlu, Türkiyenin 2023 hedefine ulaşabilmesinin, ihracat ve üretimde yüksek katma değerli ürünlere yönelmesiyle gerçekleşeceğini ifade etti.
     Türkiyenin katma değeri yüksek ürünlere ağırlık vererek, ihracatın artırılmasına yoğunluk vermesini isteyen Güzeloğlu, Bu ofis, Mersin ve Türkiyenin hedeflerine ulaşmasına çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Teknoloji Transfer Ofisinin uzun süredir arzu duyduğumuz üniversite sanayi işbirliğini de daha ileri seviyeye taşıması asıl amacımızdır diye konuştu.
     Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemirin sunumunun ardından, Mersin Teknopark bünyesinde, Mersin Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Ticaret Borsası yetkilileri arasında protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Teknolojik gelişmeler sanayiciye ulaşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER