Temizlik işçisinden örnek davranış

Temizlik işçisinden örnek davranış -Kozan Belediyesinde çalışan temizlik işçisi, yolda bulduğu 940 lirayı sahibine ulaştırdı


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde, belediyede temizlik işçisi olarak görev yapan Beyti Topçu, yolda bulduğu 940 lirayı sahibine ulaştırdı.
     Belediyede 1 yıldır temizlik görevlisi olarak çalışan Beyti Topçu, mesai bitiminden sonra evine dönerken Güneri Caddesinde bir miktar para buldu. Topçu, ertesi gün işe gittiğinde, yolda bulduğu 940 lirayı sahibinin bulunması için müdürü Mustafa Bayraka teslim etti.
     Bayrak, işçinin parayı bulduğu caddedeki iş yerlerine haber bırakarak para kaybeden kişilerin kendileriyle irtibata geçmesini istedi. Bir hafta sonra Sami Çörten, bulunan paranın kendisine ait olabileceği gerekçesiyle belediyeye başvurdu. Yapılan araştırma sonunda paranın Çörtene ait olduğu belirlendi.
     Sami Çörten ile işçi Beyti Topçu, paranın teslimi için Temizlik İşleri Müdürlüğünde bir araya geldi.
     Çörten, bahçelerde budamacılık yaparak hak ettiği ücretin, parayı kaybetmeden hemen önce kendisine ödendiğini, alışveriş yaptıktan sonra cebinde kalan 940 lirayla eve dönerken parayı kaybettiğini söyledi.
     Şu anda İşsiz olduğunu anlatan Çörten, Parayı kaybettiğimi anlayınca geri döndüm, aradım ama bulamadım. Çok üzüldüm. Belediyeye gidip haber verdim. Parayı da bu sırada temizlik işçisi arkadaşımız bulmuş. O da müdürü ile birlikte paranın sahibini arıyormuş. Telefonla arayıp haber verdiler. Helal olsun. İnsanlık daha ölmemiş. Hayatta böyle insanlar da varmış. Allah razı olsun dedi.
     Temizlik işçisi Beyti Topçu ise, Bu para bana haram olurdu. Bu parayı çocuklarımla yiyemezdim. Çocuklarımın boğazından haram lokma geçmesini istemem. Benim rızkım değildi. Parayı müdürüme teslim ettim. Mutluyum diye konuştu.
     Topçu, daha sonra hazırlanan tutanakla bulduğu parayı sahibi Çörtene teslim etti. Çörten ise Topçuya sarılarak teşekkür etti.
     Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Bayrak, personelinin örnek bir davranışta bulunduğunu belirterek, ödüllendirilmesi için Belediye Başkanlığına teklifte bulunacağını söyledi.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Temizlik işçisinden örnek davranış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER