Tenis

Tenis -Avrupa 18 Yaş Bayanlar Yaz Kupası Soisbault/Reina Cup eleme turu sona erdi -Rusya, İspanyayı 2-1 yenerek birinci oldu -Turnuvada Türkiye üçüncülüğü elde etti


DENİZLİ (A.A) - Avrupa 18 Yaş Bayanlar Yaz Kupası Soisbault/Reina Cup eleme turunun final maçında Rusya, İspanyayı 2-1le geçerek turnuvanın birincisi oldu.
     Pamukkale Tenis Kulübü kortundaki turnuvanın finalinde, Rusya ile İspanya milli takımları karşılaştı. Finalin ilk maçında tek bayanlarda Veronika Kudermetova, İspanyol Andrea Lazaroyu 6-3, 6-0lık setlerle 2-0 yenerek Rusyayı seride 1-0 öne geçirdi.
     İkinci maçta ise İspanyadan Olga Saez, Rus rakibi Margarita Gasparyanı 6-4, 1-6 ve 6-4luk setlerle 2-1 mağlup etmeyi başardı ve seriyi 1-1e taşıdı. İki takım da galibi belirlemek için duble maçına çıktı.
     Veronika Kudermetova-Margarita Gasparyandan oluşan Rusya milli takımı, İspanyol Olga Saez-Andrea Lazaro çiftini, duble serisinde 6-3 ve 6-4luk setlerle yenerek turnuvanın birincisi oldu. İspanya ise turnuvanın ikinciliğini elde etti.
     Eleme turunda ilk 2 sırayı alan Rusya ve İspanya milli takımları, 6-8 Ağustos 2012 tarihinde Fransada yapılacak final grubu müsabakalarına katılacak.
    
     -Türk milli takımı 3. oldu
    
     Türk Milli Takımı turnuvada üçüncülük karşılaşmasına çıktı. Tek bayanlar ilk maçında milli takımı sporcusu Sultan Gönen, Ukraynalı Valeriya Strakhovaya 7-5, 6-1lik setlerle yenildi ve Ukrayna seride 1-0 öne geçti.
     İkinci maçta Türkiye Milli Takımından Seda Arantekin, rakibi Anastasia Stestakovayı 6-3 ve 6-4lik skorla yendi ve seride 1-1 eşitliği sağlayarak karşılaşmayı duble maçına taşıdı.
     Çift bayanlar müsabakasında Seda Arantekin-Başak Eraydından oluşan Türk Milli Takımı, Anastasia Stestakova-Valeriya Strakhovadan oluşan Ukrayna milli takımını 6-3, 6-0lık setlerle yenerek seride 2-1 kazandı. Bu sonuçla Türkiye, turnuvada üçüncülüğü elde etti.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Ayten Aydın / Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER