Terim çiftinden engellilere destek

Terim çiftinden engellilere destek -Galatasaray Teknik Direktörü Terim ve eşi, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğine başvuran 21 engelliye, temin edilen akülü tekerlekli sandalyeleri dağıttı


ADANA (A.A) - Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve eşi Fulya Terim, akülü tekerlekli sandalye almak için Adanadan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğine başvuran 21 engelliye sandalyelerini dağıttı.
     Derneğin yönetim kurulu üyesi Semra Çetinkaya, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Adana Şubesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 2005 yılından bu yana kampanya kapsamında 4 bin 500 akülü sandalyenin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyledi.
     Terim çiftinin de kampanyaya büyük destek verdiğini anlatan Çetinkaya, bugün 21 engellinin daha akülü tekerlekli sandalyeye kavuşacağını belirtti.
     Çetinkaya, engellilerin dışarı çıktıklarında kendilerine engel olan kaldırım veya yolları belediyelere bildirmesini istedi.
     Fatih Terim ise eşi Fulya Terimin destek verdiği kampanyayı kendisinin de çok önemsediğini belirterek, "İnsan ne oldum demeyecek. Yarın veya bir dakika sonra hiçbirimizin ne olacağı belli değil. Sağlam geldiği yerden insan sakat dönebiliyor. Allah hepimize hayırlısını versin" dedi.
     Eksik sandalye sayımı yaptıklarında en çok ihtiyacın Adanada olduğunun tespit edildiğini anlatan Terim, "Bu törene katılacağımın sözünü daha önceden vermiştim. O da şampiyonluğa denk geldi. Şampiyonluğu Adanadan başlatmış olduk. Toprak çekiyor zaten. Baba ocağında olmaktan son derece memnunum" diye konuştu.
     Fulya Terim de kampanya ile evlerinden çıkamayan engellileri özgürlüklerine kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, yolların da engelliler için uygun olması gerektiğini kaydetti.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da herkesin kendini potansiyel bir engelli gibi görüp, empati yapıp, engelli vatandaşlara yardımcı olması, saygı göstermesi gerektiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından Terim çifti, ihtiyaç sahibi 21 engelliye akülü tekerlekli sandalyelerini dağıttı.
     Akülü sandalyeye kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Alper Okçuoğlu da "Kent içerisinde ulaşımda sorunlar yaşıyoruz. Buraya gelirken 2 kere yere düştüm. Yerlerde çukurlar çok fazla bu da bize çok büyük engel oluyor. Aslında engeli sağlıklı insanların yarattığını düşünüyorum. Bu konuda yetkililerin daha dikkatli olmasını bekliyorum" dedi.
     Bu arada, katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılanan Fatih Terim, Galatasaray marşları eşliğinde geldiği tören alanında çok sayıda engelli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık - Volkan Kaşik
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Terim çiftinden engellilere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER