Termal Sağlık Turizmi Kongresine doğru

Termal Sağlık Turizmi Kongresine doğru -AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak: Afyonkarahisar, dünyanın en zengin termal kaynakları ve tarihi dokusuyla ülke termal sağlık turizminin parlayan yıldızıdır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar, dünyanın en zengin termal kaynakları ve tarihi dokusuyla ülke termal sağlık turizminin parlayan yıldızıdır dedi.
     Solak, 6-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Termal Sağlık Turizmi Kongresiyle ilgili AKÜ Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisarın jeotermal zenginliği ve potansiyeli açısından dünyada ilk 7 ülke arasında yer aldığını Avrupada ise birinci sırada olduğunu belirtti.
     Afyonkarahisar ve çevresindeki termal suların hem debi ve sıcaklıkları hem de çeşitli fiziksel ve kimyasal özellikleriyle üstün nitelikli olduğunu ifade eden Solak, şunları kaydetti:
     Afyonkarahisar, dünyanın en zengin termal kaynakları ve tarihi dokusuyla ülke termal sağlık turizminin parlayan yıldızıdır. Bu doğal termal su kaynakları ve zenginliğine rağmen son birkaç yıla kadar il merkezinde yer alan oteller ağırlıklı olarak yerel turizme hizmet etmiş. Tatil köylerinde bulunan belgeli termal yatak kapasitesi de dikkate alındığında ilin toplam termal nitelikli yatak kapasitesi 20 bin civarındadır. Afyonkarahisar bu yatak kapasitesiyle termal merkez ve termal destinasyon olmayı fazlasıyla hak etmektedir. Afyonkarahisarın termalin başkenti ve termal destinasyon olarak marka şehir olması, 2012 yılını termal turizme destek ve hizmet yılı ilan eden üniversitemiz ve kentin üst yönetiminin en önemli hedefleri arasındadır. Genç ve dinamik nüfusu olan üniversitemiz bölgeye katkı yapmaya büyük önem vermektedir.
    
     -Sağlık turizmini canlandırmak için sadece kongre yapmakla kalmıyoruz-
    
     Afyonkarahisarda termal sağlık turizmini canlandırmak için sadece kongre yapmadıklarını ifade eden Solak, fiili olarak hem yurt içine hem de yurt dışına katma değeri yüksek sağlık hizmeti sunmak üzere Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini hizmete açacaklarını bildirdi.
     Hastanenin ağustos ayında açılacağını anlatan Solak, şöyle devam etti:
     Termal sağlık turizmine desteğimiz bununla sınırlı kalmıyor. Üniversite kampüsü içinde bulunan ve ilk mezunlarını bu yıl veren Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun Turizm Fakültesi olması için gerekli adımları atmış durumdayız. Turizm Fakültesi ile birlikte sektöre daha kalifiye eleman bulunabileceği gerçeğini hem yöneticiler hem de otel yöneticileri ifade ediyor. Bunun yanında çalışmalarımıza Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünce Termalin Başkenti Afyonkarahisar adlı kitabını çıkararak devam ediyoruz.
     Termal Sağlık Turizmi Kongresinin 10 aylık bir hazırlık sürecinden sonra yarın başlayacağını bildiren Solak, Kongremiz Türkiyede Termal Sağlık Turizmi Potansiyeli ve Dünya Örnekleri, Kaplıca ile Birlikte Uygulanan Fizik Tedavi ve Destek Yöntemleri, Akuatik Rehabilitasyon, Termal Sağlık Turizmi, Kaplıca Tedavisi ve Balneoterapi, Termal Turizmde Özel Konular ve Termal Sağlık Turizmi Tanıtma ve Pazarlaması başlıklı toplam 7 ayrı oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Bu oturumlara 7si yurt dışından 31 bürokrat, akademisyen ve sektör temsilcisi 38 panelist yer alacak diye konuştu.
     Solak, kongreye Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Orta Asya gibi yakın bölgeler olmak üzere birçok ülkeden 100ü aşkın termal turizm temsilcisiyle yurt içinden termal ve turizmle ilgili profesyonel, yatırımcı, tur operatörü ve seyahat acentelerinin temsilcilerinin katılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Termal Sağlık Turizmi Kongresine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER