Termessosta 14 yeni kuyu açılması için

Termessosta 14 yeni kuyu açılması için çalışma başlatıldı


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), Termessos su kaynağının bulunduğu alanda 14 yeni kuyu daha açmak üzere çalışmalara başladı.
     ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Termessos su kaynağındaki su temin kapasitesinin, açılacak 14 yeni kuyu ile yüzde 100 oranında artırılacağını kaydetti.
     ASAT Genel Müdürlüğü ile Aker İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞ arasında yeni kuyuların açılmasıyla ilgili sözleşme imzalandığını, sözleşme gereği, saniyede bin litre olan su temininin yeni kuyuların devreye girmesiyle 2 bin litre olacağını bildiren Yalçın, şehrin yakın gelecekteki su ihtiyacının karşılanmasında Termessos su kaynağının büyük önem taşıdığını dile getirdi.
     Yalçın, açıklamasına şöyle devam etti:
     Termessosda 21 dönüm alanımız vardı. Ar-Ge Şube Müdürlüğümüz, alanın genişletilmesi ve yeni kaynakların oluşturulması için proje hazırladı. Bu projenin ardından 21 dönüm olan alanımız 291 dönüme ulaştı ve 2060 yılına kadar ASAT Genel Müdürlüğüne tahsis edildi. Buradan çıkan suyun kalitesi ve şehre cazibe ile akması dikkate alındığında, 14 yeni kuyunun açılacak olması hem kentimiz hem de ASAT için önemli bir gelişme. Yaptığımız sözleşme ile yeni kuyularımızın açılması için startı vermiş olduk.
     ASAT Genel Müdürlüğünün imzaladığı İçme Suyu Rehabilitasyon İşleri Sözleşmesi gereği Termessos, Boğaçayı, Duraliler ve Bayındır Mahallesinde bulunan içme suyu tesislerindeki pompalar ile elektrik altyapısının da yenileneceğini belirten Yalçın, şunları kaydetti:
     Bu revizyon çalışması ile önemli ölçüde tasarruf sağlayacağız. Tesislerdeki eskiyen pompalar ile elektrik altyapısını yenileyerek, verimlilik düzeyini arttıracağız ve yıllık 11 milyon 600 bin kilovat daha az enerji tüketeceğiz. Böylece her yıl işletme maliyetimizde 3.5 milyon lira tasarruf sağlayacağız.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Termessosta 14 yeni kuyu açılması için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER