Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi

Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi -Kastamonu, Zonguldak, Karabük ve Çankırıda, Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası üyeleri bir günlük iş bırakma eylemi yaptı


ÇANKIRI (A.A) - Kastamonu, Zonguldak, Karabük ve Çankırıda, Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
     Türk Büro-Sen Kastamonu Şube Başkan Yardımcısı Kemal Özcan, Nasrullah Meydanında düzenlenen eylemde yaptığı basın açıklamasında, uluslararası hukuk ve yasalardan kaynaklanan meşru haklarını ve üretimden gelen güçlerini kullanarak meydanda olduklarını söyledi.
     Bugün gerçekleştirilen iş bırakmanın bir uyarı olduğunu ifade eden Özcan, Taleplerimizin karşılanmaması halinde bugünkü eylemin genel iş bırakma eylemlerinin ayak sesleri olduğunu siyasi iradeye hatırlatmak isteriz. Son 10 yıllık AK Parti iktidarları dönemi ve özellikle 12 Eylül referandumuyla başlayan süreçte, TBMMden kaçırılırcasına bir gecede çıkartılarak uygulamaya konulan 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile kamu çalışanları arasında kabul edilemez ücret farklılıkları oluşturdular diye konuştu.
     Eylemin ardından, grup olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     -ZONGULDAK-
    
     Türk Büro-Sen ile Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup, kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanarak, ellerinde Bu iş yerinde grev var yazılı pankart taşıyarak, Yargıda adalet istiyoruz, Ücretli köle olmayacağız sloganları attı.
     Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, burada yaptığı basın açıklamasında, sendika olarak ülke genelinde bir günlük iş bırakma grevi gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Bugüne kadar kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için çalıştıklarını dile getiren Bacıoğlu, şunları kaydetti:
     Kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını sağlamak için tüm gayretimizle samimi olarak her türlü platformda mücadelemizi sürdürdük. Toplu sözleşme masalarında hakem kurulunun sizler adına sizlerden aldığımız güçle mücadelemizi sürdürdük. 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile kamu çalışanları arasında ücret farklılığı oluşturuldu. Tüm bu sorunlar karşısında sorumlu sendikacılık gereği hak arayışımız hep sürdü.
     Sendikamız bu kararı almadan önce hükümet yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, kamu çalışanlarının sorunlarına çare üretilmesi için defalarca uyarmıştır. Ancak siyasi irade kamu çalışanlarına gözlerini kapatmış, kulaklarını tıkamıştır. Bize de iş bırakmadan başka yol kalmamıştır.
     Açıklamanın ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.
    
     -ÇANKIRI-
    
     Türk Büro-Sen Çankırı şubesi üyeleri Çankırı Defterdarlığının yanındaki alanda bir araya gelerek iş bırakma eylemi yaptı.
     Şube Başkanı Metin Memiş, yaptığı basın açıklamasında, taleplerinin karşılanmaması durumunda genel greve gitmeyi düşündüklerini söyledi.
     Kazanılmış haklarının ellerinden alındığını ileri süren Memiş, Kamu çalışanları 1 Ocak 2013 itibariyle her ay 200 lira ile 700 lira arasında gelir kaybına uğramıştır dedi.
     Memiş, güvencesiz çalışma, taşeronlaşma, esnek istihdam ve performansa dayalı ücret sistemi gibi kamu çalışanların asla kabul edemeyeceği yeni bir çalışma hayatının dayatıldığını öne sürdü.
    
     -BARTIN-
    
     Büro Emekçileri Sendikası (BES) Bartın Şube Başkanı Metin Ergin, sendika üyelerinin Defterdarlık önünde gerçekleştirdiği iş bırakma eyleminde yaptığı basın açıklamasında, personel sisteminin kökten değiştirilmesinin, sadece kamu emekçilerini değil, kamu hizmetinden yararlanan milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendirdiğini söyledi.
     iş yerlerinde yaşanan istihdam belirsizliğini, gelecek kaygılarını, personel yetersizliği nedeniyle yaşanan iş yoğunluğunu, birçok kez ifade ettiklerini belirten Ergin, şunları kaydetti:
     Sorunlarımızın çözümü için bugüne kadar tek bir adım atılmadığı için bugün alanlardayız. Bugün kamuda sözleşmeli, taşeron ve benzeri farklı statülerdeki güvencesiz çalıştırma uygulamaları hızla artmıştır. Devlet eliyle esnek, güvencesiz, kuralsız ve sendikasız çalıştırma özendirilmektedir. Kamuda işçi ya da kamu emekçisi ayrımı yapılmadan bütün esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma biçimlerine son verilmesini ve tüm emekçilerin iş güvencesine sahip olarak çalıştırılmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER