TESOB, hijyen eğitimi düzenleyecek

TESOB, hijyen eğitimi düzenleyecek


TRABZON (A.A) - Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından hijyen eğitimi düzenleneceği bildirildi.
     TESOBdan yapılan yazılı açıklamada, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile öngörülen genel gıda hijyen eğitimi yapılması konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında 6 Temmuz 2012de işbirliği protokolü imzalandığı anımsatıldı.
     Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği çerçevesinde, ekmek üreten iş yerlerinde üretim, dağıtım ve pazarlama bölümlerinde ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışan tüm personelin ve iş yeri sahiplerinin eğitimden geçirilmesinin zorunlu olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     "İşe yeni başlayacak olan personelden de hijyen eğitim belgesi almış olma şartı aranacaktır. Genel hijyen eğitimleri konusunda tüm teşkilatımızda farkındalık yaratmak, yapılacak denetimlerde ilgili esnaf ve sanatkarlarımızın idari para cezalarına muhatap kalmalarını önlemek, Gıda Kanunu ve buna bağlı yönetmeliklerin içerikleri hakkında bilgi sahibi olmak bakımından Of ilçesinde eğitimlerin ilk ayağı gerçekleştirilmiştir."
     Eğitimin ilk gününde genel hijyen ile ilgili teorik bilgiler verildiği, ikinci gününde ise verilen eğitimler dahilinde sınav yapıldığı belirtilen açıklamaya, şöyle devam edildi:
     "Ofta ekmek üreten iş yerlerimizde üretim, dağıtım ve pazarlama bölümlerinde ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışan toplam 70 esnaf ve sanatkarımız hijyen eğitimi belgesi almaya hak kazanmıştır. Verilen belge 5 yıl süreyle geçerli sayılacaktır. 5996 sayılı kanunun 41. maddesi gereğince, bakanlık tarafından belirlenen hijyen esaslarına aykırı hareket eden birincil üretim yapanlara bin lira, perakende iş yerlerine 2 bin lira, diğer iş yerlerine 5 bin lira idari para cezası verilir hükmü yer almaktadır. Esnaf ve sanatkarlarımızın bu cezalara maruz kalmasını önlemek için eğitim organizasyonları devam edecek."
     Açıklamada, 15 Mayısta Akçaabatta, 23 Mayısta Sürmenede, 28 Mayısta Vakfıkebirde, 30 Mayısta Çarşıbaşıda, 11 Haziranda Araklıda, 15 Haziranda Arsinde, 18 Haziranda Yomrada, 25 Haziranda Düzköyde, 2 Temmuzda ise Beşikdüzü ilçesinde eğitim gerçekleştirileceği vurgulanarak, eğitimlere katılmak isteyenlerin eğitim tarihlinden üç gün öncesine kadar ilçelerindeki esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt yaptırmaları gerektiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber TESOB, hijyen eğitimi düzenleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER