TFF

TFF-Ülker Futbol Köyleri Avanosta 80 sporcuyu ağırlıyor


NEVŞEHİR (A.A) - Bu yıl altıncısı düzenlenen TFF-Ülker Futbol Köyleri, Avanos ilçesinde 30 bölgeden gelen 2000 doğumlu toplam 80 sporcuyu ağırlıyor.
     -Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Nevşehir ile Erzurum, Isparta, Sakarya, Sinop, Gümüşhane ve Kocaelide açılan 7 futbol köyünde, 160ı kız 560 sporcu hem futbol becerilerini hem de kendilerini geliştiriyor.
     TFF-Ülker Futbol Köylerindeki uzmanlar tarafından düzenlenen eğitim programında ağırlıklı olarak yer alan futbol çalışmalarının yanı sıra, yaratıcı drama, satranç, çevre bilinci, ilkyardım, beslenme ve futsal eğitimleri de bulunuyor.
     Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfının da dengeli beslenme eğitimi verdiği Futbol Köylerinde, Farklılıklara Saygı oyun atölyesi de Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından yönetiliyor.
     Minik sporcular, futbol yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra, futbolun özünde yer alan kardeşlik, centilmenlik ve dayanışma ruhunu keşfediyor. Futbol Köyleri projesiyle bugüne kadar yaklaşık 3 bin 600 çocuğa spor yapma, yeteneklerini geliştirme imkanı sağlandı.
     Avanostaki futbol köyünü ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, sporcularla sohbet etti.
     Ünver, sporculara kendilerine bir hedef belirleyip bu hedef doğrultusunda çalışmayı ve orada eğitim gördüklerinden dolayı çok şanslı olduklarını bu şansı çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.-
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER