TKDK İl Kordinatörü Yiğit:

TKDK İl Kordinatörü Yiğit: -Uygulanacak program vasıtasıyla gıda hijyeni, hayvan refahı ve ıslahı konularında AB normları seviyesine ulaşacağız


AĞRI (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ali Haydar Yiğit, Uygulanacak program vasıtasıyla gıda hijyeni, hayvan refahı ve ıslahı konularında AB normları seviyesine ulaşacağız dedi.
     TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıda, koordinatörlük olarak 2013 yılında kabul edecekleri projeler ve yürütecekleri tanıtım faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
     Yiğit, burada yaptığı konuşmada, TKDK olarak önümüzdeki dönemlerde Ağrılı girişimcilerden proje kabul etmeye başlayacaklarını söyledi.
     Türkiye genelinde üretilecek projeler için Avrupa Birliği tarafından 1 milyar Avro fon ayrıldığını ifade eden Yiğit, Ağrıdaki projelerin yazılım bedelinin yüzde 50sini de koordinatörlüğün ödeyeceğini kaydetti.
     Ağrılı girişimcileri Avrupa Birliği tarafından sağlanacak fonların kullanılması için proje hazırlamaya davet ettiklerini ifade eden Yiğit, şunları kaydetti:
     Merkezimizin bundan sonra çıkacağı 9. çağrı ilanıyla daha önce proje kabul eden 20 il koordinatörlüğüne ilaveten 22 ilde dahil olarak toplam 42 il koordinatörlüğü olarak proje kabul etmeye başlayacağız. Bu bağlamda daha geniş kitlelerce tanınırlık ve bilinirliğimizin arttırılması adına merkez ve ilçelerimizdeki bütün potansiyel faydalanıcılara ulaşmak için tanıtım atağına çıkıyoruz.
     Yiğit, kırsal kalkınma politikalarının en önemli amaçlarından birisinin kırsal alanlarda göçün azaltılması ve yaşam standardının yükseltilmesi olduğunu belirterek, Uygulanacak program vasıtasıyla kırsal alanlarda ekonomik faaliyetler çeşitlendirilecek. Mevcut işletme yapıları güçlendirilecek. Böylece gıda hijyeni, hayvan refahı ve ıslahı konularında AB normları seviyesine ulaşılacak dedi.
    
     Muhabir: Metin Göktekin / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber TKDK İl Kordinatörü Yiğit: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER