TKDK Kars Koordinatörü Bozkurt:

TKDK Kars Koordinatörü Bozkurt: Çağrı döneminde sunulan 3 projeye sözleşme imzalama hakkı kazandık


KARS (A.A) - Kars Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Mustafa Bozkurt, çağrı döneminde sunulan 3 projeye sözleşme imzalama hakkı kazandıklarını bildirdi.
     Bozkurt, yaptığı yazılı açıklamada, 7nci çağrı döneminde sunulan 3 yeni yatırımın sözleşme imzalamaya hak kazandığını ve bu yatırımlardan 2sinin Sarıkamışta, 1inin ise Kağızmanda hayata geçeceğini belirtti.
     Bir firma tarafından Sarıkamışta yapılacak olan otelin toplam maliyetinin 1 milyon 420 bin lira olduğunu anımsatan Bozkurt, uygun yatırım miktarının yüzde 50sinin destek kapsamında olduğunu anımsatarak, verilecek destek miktarının 470 bin lira olacağını vurguladı.
     Bozkurt, şunları kaydetti:
     Ali Rıza Yalçınkaya tarafından Sarıkamışta yapılacak arıcılıkla ilgili kovan, karavan, makine ekipman alımı yatırımında proje toplam değeri 90 bin lira olup, verilecek destek miktarı 45 bin liraya ulaşacaktır. Asker Aras tarafından Kağızmanda yapılacak arıcılıkla ilgili kovan, karavan makine-ekipman alımı yatırımında proje toplam değeri yine 90 bin lira olup verilecek destek miktarı 45 bin liraya ulaşacaktır. Bu yatırımlarla birlikte Karsta TKDK tarafından desteklenen toplam yatırım tutarı 19 milyon lira olacak ve desteklenecek tutar 8,5 milyon liraya ulaşacaktır.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber TKDK Kars Koordinatörü Bozkurt: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER