TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Kaya: -Bu alan geçmişte yöneticiler tarafından yeterince incelenmemiş, seçime endeksli, aceleci ve yanlış kararlarla bugüne gelinmiştir


BURSA (A.A) - TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, Stadyum Meydanındaki yapım çalışmalarına ilişkin, Bu alan geçmişte yöneticiler tarafından yeterince incelenmemiş, seçime endeksli, aceleci ve yanlış kararlarla bugüne gelinmiştir dedi.
     Kaya, Stadyum Meydanında yaptığı basın açıklamasında, Bursaya meydan kazandırma fikriyle yola çıkılmasına rağmen, alanın artık meydan olmaktan çıktığını savundu.
     Meydanını planlama sürecinin öneminin göz ardı edildiğini iddia eden Kaya, Bu alan geçmişte yöneticiler tarafından yeterince incelenmemiş, seçime endeksli, aceleci ve yanlış kararlarla bugüne gelinmiştir. Alanda 1940lara kadar var olan Yağcı Cemal Ağa Konağı değerlendirilmemiştir. Yeterince verim alınamayan Bahri Baba Katlı Otaparkı yıkılarak bu alan Altıparmakla bütünleşen bir meydana dönüştürülebilirdi. Tüm bunlar, mimarlığa, planlamaya, ve bilgiye değer verilmeden hızla yapılan yanlış uygulamaları ortaya çıkarmaktadır diye konuştu.
     Kaya, meydandan sonra sıranın yerel seçimler öncesinde Atatürk Stadyumuna geleceğini ileri sürerek, Yine plansız, programsız biçimlerde malzeme olarak kullanılması muhtemel kararlar ile Bursa kent belleğinde tarihi ve özellikle de Atatürk Stadyumunun aynı sonu yaşayacağı endişesini taşıyoruz görüşünü savundu.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER