Tofaş Üst Yöneticisi Başaran:

Tofaş Üst Yöneticisi Başaran: -Avrupada pazar özellikle hafif ticaret kesiminde yüzde 17lere giden bir düşüş içinde -Biz geleceğe ümitle bakıyoruz, kötümser hiçbir şekilde bakmıyoruz. Dolayısıyla ülke ekonomisi, dinamikleri


BURSA (A.A) - Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Başaran, Avrupada pazarın özellikle hafif ticaret kesiminde yüzde 17lere giden bir düşüş içinde olduğunu belirterek, Biz geleceğe ümitle bakıyoruz, kötümser hiçbir şekilde bakmıyoruz. Dolayısıyla ülke ekonomisi, dinamikleri otomotivin önünü açtığı süre zarfınca bizim hiçbir çekincemiz yok dedi.
     Başaran, Bursa Valiliğinin düzenlediği Sokak Çocukları Projesi için 2 adet minibüsün hibe edildiği törenin ardından, gazetecilerin Avrupadaki krize ilişkin sorularını yanıtladı.
     Avrupadaki kriz ne dün vardı, ne bugün oldu diyen Başaran, bunun çok uzun zamandan beri süre gelen ve Amerikadan başlayan bir kriz olduğunu ifade etti. Başaran, sorun olduğunda, çözümünün de peşinden geldiğinin unutulmaması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Buna baktığımız zaman Kuzey Amerikadaki oluşum bunu gösteriyor. Avrupada kriz olduğunu hep beraber paylaştık sizlerle, Avrupa, Avro bölgesinde... Tabii ki, daha büyük olması, daha yeni bir yapı olması dolayısıyla çözümler biraz gecikmiş olabilir, ama her ülke kendi çözümlerini buluyor, daha merkezi bir yapıya gidiliyor ve birtakım tedbirler alınıyor. Teyit ediyorum Avrupada pazar özellikle hafif ticaret kesiminde yüzde 17lere varan giden bir düşüş içinde. Ama belli bölgelerde de farklılıklar gösteriyor bu rakamlar. Tofaş olarak biz buna karşı ne yapabiliriz- diye düşündük. Sizlerle beraber paylaştığımız özelikle Doblonun Opel versiyonuyla beraber, Wauxhall versiyonuyla beraber yüzde 20lik bu pazarlardaki bu kaybı nispeten egale etti, kendi bölgesinde. Bir de Latin Amerika açılımının peşine koştuk. Gördük ki Latin Amerikaya ciddi anlamda hem Doblo hem Mini Kargoyu gönderebiliyoruz. Hatta bu ay 2 gün evvel tekrar bir bin adet daha ihracat fazlası geldi. Dolayısıyla doğru yolda gidiyoruz.
     Dünyanın her zaman ekonomik krizlerle karşı karşıya kaldığını, bunun ne bugün son ne de yarın son olacağını ifade eden Başaran, şöyle devam etti:
     Dolayısıyla önemli olan konu, buna karşı çözüm geliştirebilmemizde. Biz Tofaştaki etkin ekibimizle beraber oturduk. Ortaklarımız var 2 tane, Fiat, Chrysler ile beraber bir dünya devi oldular. Bugün dünyada 6ncılar. Öbür taraftan kurumsal ortağımız Koç Holding de burada her şekilde bize bu korumayı veriyor. Biz geleceğe ümitle bakıyoruz, kötümser hiçbir şekilde bakmıyoruz. Dolayısıyla ülke ekonomisi, dinamikleri otomotivin önünü açtığı süre zarfınca bizim hiçbir çekincemiz yok arkadaşlar.
     Başaran, bir gazetecinin Otomotiv Test Merkezi Bursa ile Antalya arasında gidip geliyor, ne düşünüyorsunuz- şeklindeki sorusunu ise Mükemmel olur Bursa için. Tabii ki yani, bu konuda Sayın Başbakan Yardımcımızın yapmış olduğu açıklamaları da teyit ediyoruz. Bursaya böyle bir tesis yakışır. Hem de bir sürü bizim maliyet rekabeti getirecek avantajları eş anlamlı olarak yaşamamızı, hızlı ürün geliştirmemizi destekleyecektir diye yanıtladı.
    
     Muhabir: Bursa / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Tofaş Üst Yöneticisi Başaran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER