Toroslarda parklar bakım ve onarımdan geçiriliyor

Toroslarda parklar bakım ve onarımdan geçiriliyor


MERSİN (A.A) - Toroslar Belediyesince, mevsim şartları ve çeşitli nedenlerden dolayı parklarda bozulan oturma bankları, oyun grupları, yeşil alan ve spor aletlerinin bakımdan geçirildiği bildirildi.
     Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, gerçekleştirdikleri çalışmalarla daha yeşil ve modern bir ilçe oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.
     8 yılda 650 bin metrekare yeni yeşil alan oluşturduklarını, hedeflerinin ise 1 milyon metrekare yeşil alan üretmek olduğunu vurgulayan Tuna, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 8 yılda yaptığımız planlı ve programlı çalışmalar ile kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2,6 metrekareye, 56 olan park sayısını da 124e çıkardık. Ekiplerimiz ilçe sınırları içerisindeki mahallelere modern ve çok işlevli, yeni park ve sosyal alanlar yaparken diğer taraftan da yıpranmış park ve yeşil alanların yenileme işlemlerini gerçekleştiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında, farklı mahallelerdeki değişik parklara toplam 30 oyun grubu, 10 fitness aleti, 4 dönme dolap, 30 salıncak ve 30 tahterevalli monte edildi.
     Artık vatandaşlar, günün her saatinde parklarda dinlenme ve spor yapma şansı bulabiliyor. Sokakta, caddede ya da apartmanların arasında oynamak zorunda kalan çocuklar da evlerinin önünde yapılan parklarda oynama imkanına kavuştu.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Toroslarda parklar bakım ve onarımdan geçiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER