Trabzonda Liseler Arası Tiyatro Festivali yapılacak

Trabzonda Liseler Arası Tiyatro Festivali yapılacak -Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: "Festival, Trabzon için büyük önem arz etmekte"


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Liseler Arası Tiyatro Festivalinin Trabzon için büyük önem arz ettiğini söyledi.
     Gümrükçüoğlu, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, Liseler Arası Tiyatro Festivalinin bu yıl üçüncüsünün düzenleneceğini belirterek, "Bu festival Trabzon Valiliğimiz himayesinde, Belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde gerçekleştirilen önemli bir festivaldir. Trabzon 4 bin yıllık tarihi olan bir şehir ve bu şehirde sanat ve edebiyat ön planda olmuştur. Bu yüzden festival, Trabzon için büyük önem arz etmekte" dedi.
     Trabzonun sanatıyla, kültürüyle, Trabzonun gelişmesine katkıda bulunan bir şehir olduğunu da vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Halkımızın bunu çok iyi duymasını istiyoruz. Gençlerimiz bize sanatını gösterecekler, bu yüzden katılım bekliyoruz. Sanatın, kültürün nasıl gençliğimizi de geliştirdiğini, gençlerin öz güvenlerini, sanatçı yönlerini izlemeye davet ediyoruz" diye konuştu.
     Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ise gelenekselleşen güzel bir durumun ortaya çıktığını kaydederek, "11 okulumuz, çok değerli gençlerimiz aracılığıyla tiyatro alanında çok güzel çalışmalar yapıyor. Tiyatro hem eğlendiren, eğlendirirken öğreten hem de düşündüren bir sanat dalı. Bu sayede çocuklarımız ilgileri doğrultusunda yeteneklerini geliştirirken birçok olumsuz davranışın ortaya çıkmasından da kurtulmuş oluyorlar" dedi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzonda Liseler Arası Tiyatro Festivali yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER