Trabzon ve Mardin Kadınlarının Toplumsal

Trabzon ve Mardin Kadınlarının Toplumsal Cinsiyet Konumlarının Geliştirilmesi projesi


MARDİN (A.A) - Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Gap Kalkınma İdaresi tarafından yürütülen Kadın ve Kadın sivil toplum kuruluşları hibe programı kapsamında Trabzon ve Mardin kadınlarının toplumsal cinsiyet konumlarının geliştirilmesi projesinin kapanış toplantısı yapıldı.
     Mardin Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, kadının insanlığın eğiticisi olduğunu belirtti.
     Ayanoğlu, önümüzdeki yıllarda kadınların kamu kuruluşlarında ve bir çok alanda daha fazla rol alacağına inandıklarını belirterek Günümüzde kadınlarımız, başta şiddet olmak üzere, ayrımcılık , cinsiyetinden dolayı bazı baskı ve tacizlere maruz kalmaktadır. Tüm dileğimiz tüm bu olumsuzlukların giderilip kadınlarımızın hakkettiği değere kavuşmalarıdır. İş ve sosyal yaşam alanlarına kadınlarımızın daha çok katılması bu alanları daha da verimli hale getirecektir diye konuştu.
     Proje hakkında bilgi veren proje Genel Koordinatörü Hayriye Demirbilek ise proje bedelinin 100 bin Avro olduğunu, projenin 1 yıl süreyle devam ettiğini ve sona erdiğini söyledi.
     Demirbilek, Trabzon ve Mardinde uygulanacak projeler ile Mardin, Trabzon ve Nevşehirde kadınların toplumsal cinsiyetlerden kaynaklı yaşadıkları ayrımcılığın önlenmesi, kadınların mevcut toplumsal siyasi ve ekonomik haklarının erişmesinin ve bu haklardan yararlanmasının hedeflendiğini kaydetti.
     Bu kapsamda kadın sivil toplum kuruluşlarının bilinçlendirerek proje yazma ve yürütme becerilerini artırmak istediklerini belirten Demirbilek şunları söyledi:
     Trabzonda 140, Mardinde 102 ve Nevşehirde 26 kadına ulaşarak bilgi verildi. 52 kadına çeşitli alanlarda danışmanlık hizmeti verdik. Bu hizmetler içinde hukuki danışmanlık verdiğimiz kadın sayısı 12 iken psikolojik destek alan kadın sayısı 28 kişi oldu. Bunların dışında kadınlara sosyal hakları için ilgili kurumlara yönlendirdik. Kendi hakları hakkında gibiler verildi. 40 Kadın Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaprak eğitimci eğitimi verdik.
     Proje ortaklarından Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği Sebahat Hülya Çelebioğlu ise 12 ay boyunca Türkiyede 3 bölgenin bir araya geldiğini ve ortak olarak kadınlar üzerinde çalışmalar yapılarak bilgilendirildiğini kaydetti.
     Çelebioğlu, projenin bundan sonraki sürecinde dernek olarak hukuki, psikolojik, iş danışmanlığı, aile danışmanlığı ve sosyal haklar danışmanlığı hizmetlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.
     Kadın Sivil Toplum örgütlerinin de katıldığı toplantıda projede desteği olanlara teşekkür belgesi verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Trabzon ve Mardin Kadınlarının Toplumsal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER