Trabzonsporda olağanüstü genel kurula doğru (2)

Trabzonsporda olağanüstü genel kurula doğru (2) -Kulüp Başkanı Sadri Şener: "25-26 Mayısta genel kurul yapılacak ve ben bu genel kurulda aday değilim" -"1461 Trabzonu satmak veya devretmeyi düşünmüyoruz" -"Egemen para yüzünde


TRABZON (A.A) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, ay sonunda yapılacak olağanüstü genel kurulda başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.
     Şener, Trabzonsporun yarın Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Sivasspor ile yapacağı maç için Trabzona geldi. Hava limanında bir grup taraftar tarafından çiçekle karşılanan Şener, daha sonra Mehmet Ali Yılmaz Tesislerine gitti.
     Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şener, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcının vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Yazıcının kendisinin samimi arkadaşı olduğunu belirten Şener, "Ailece Uludağa gittiğimizde kayak hocalığımı yapmıştı. Hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzgünüz. Ailesine, Bursaspor camiasına sabır diliyoruz. Allah geride kalanlara uzun ömürler versin. Unutulmayacak başkanlardan biriydi. Cenazeye katılmaya çalışacağız, Trabzonspor camiası olarak bizim de üzüntümüz büyük. Böyle bir dönemde konuşmak zor" dedi.
     Kulüpte son dönemdeki başkanlığının 6 seneye yaklaştığını vurgulayan Şener, şunları söyledi:
     "20 sene önceki başkanlık dönemi de var. Bildiğim kadarıyla kulüpte en uzun yöneticilik, başkanlık yapmış bir insanım. Bundan gurur ve onur duyuyorum. Bunun getirdiği yorgunluk, problemler diyeyim artık yaşımızın beli bir noktaya gelmesi ve birtakım saha sonuçları tesiriyle de olağanüstü kongre kararı aldık. Bazı arkadaşlar seyircinin gazını almak için yapılan bir işlem olarak bunu ifade etseler de 25-26 Mayısta genel kurul yapılacak ve ben bu genel kurulda aday değilim."
     Şener, başkanlık için 5-6 adayın çıktığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     "Buna bir taraftan üzülüyorum, bir taraftan seviniyorum. Seviniyorum, kulübümüz hiçbir zaman sahipsiz kalmayacak, her zaman adaylar bulunacak ancak Trabzonspor gibi bu kadar boyutlu bir kulübün adaylığına pat diye balıklama atlamak beni birazcık üzüyor. Daha benimle görüşen bir başkan adayı olmadı. Seçilirsem ne yapabilirim, ne yapmalıyım, sıkıntım olur mu aşabilir miyim, aşamaz mıyım diye sorulmadı. Bundan sonra bir talep de olursa görüşmeye gerek yok, açıkladılar zaten adaylıklarını. Bu süreç içinde her ne kadar mülayim bir yapıya sahip de olsam kırdığım insanlar vardır, onlardan özür diliyorum, sinirlilik anıma versinler. Espri yaparken alınanlar olmuştur, kusura bakmasınlar. Hayat da var, büyükler bazen sever, bazen döverler. Kimseye karşı kinim yok. Ne yazdıysanız yaptınız, hiçbir zaman kin gütmedim."
     Genel kurulun iptal edilmesi veya ertelenmesi gibi bir durumun olmadığını söyleyen Şener, "26 Mayıstan sonra İstanbulda ve Bodrumdayım. Çok başkan adayı var, artık gözüm arkada değil" dedi.
    
     -"1461 Trabzon satılmıyor"-
    
     Şener, PTT 1. Ligde mücadele eden 1461 Trabzonun play-offa çıkmasının garanti olmadığını belirterek, "Bu sonuçlardan sonra satmak, birine devretmek gibi bir şey düşünmüyoruz. Ben zaten düşünmüyordum. Trabzonsporun altyapısı olarak dursun diye hep bahsediliyordu. Süper Lige çıkaralım oradan 20-25 trilyon alalım deniliyor ama zaten birinci lige çıkarsa 20-25 trilyon harcarsın. Yarın şık bir kulüp binasını açacağız. Altyapıdan değerli hocası, oyuncuları var. Önümüzdeki yıl da civar illerden altyapıdan yeni oyunculara yönelmeye, uğraşmaya başlasınlar" diye konuştu.
     Şener, görevde bulunduğu sürede Faruk Özaka kulübe yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür etti ve başkanlık, kaptanlık, oyunculuk yapmış olduğu kulüpte diğer siyasetçilerden farklı bir yere koyulması gerektiğini kaydetti.
    
     -"Aldığımız oyuncular tutmadı"-
    
     Şener, kulübün çok borcu olduğu yönündeki eleştirilere ilişkin ise "Her yarışmacı spor kulüpleri borçludur. Galatasaray şampiyon oldu, borçtan bahseden var mı- Volkana, Olcana 3 milyon verdik. Bizim dezavantajımız dış ve iç transferde bunlarla şampiyonluğa oynarız diye yola çıktık. Aldığımız takımda oynadıkları pozisyonlarına bakıldığında kimse alma demez ama bu oyuncular tutmayınca gelir kaybına uğruyorsunuz. Trabzonsporun 150 milyon borcunu kendisi çevirebilir" dedi.
     Egemen, Burak ve Selçukun takımdan ayrılması konusunda ise Şener, şöyle devam etti:
     "Egemen para yüzünden başka kulübü tercih etti. Burak ile Selçuka 2,5 milyon avro verdik. 12,5 milyon avro versen burada durmazlardı. Bu benim kabahatim değil, senin de değil. Bu il çok sevdiğiniz bir il olmasına rağmen sosyal yapıda İstanbuldan çok geri kaldı. Burak ve Selçukun İstanbulda kız arkadaşları var, senin bordo-mavi rengine de aşık değiller. Onları tutamadık. Şimdi beni nasıl suçlarsın. Umut ise 10 numara bir adam ya da Türkçesi Buraktan iyi."
     Şener, Arjantinli oyuncu Gustavo Colmanın da menajerini çağırdığını belirterek, "Çocuklar büyüdü, okul Trabzonda yok diyor. Trabzonspora oyuncu getirmek de zor" dedi.
    
     -Transferlerde hocanın bilgisi var-
    
     Şener, transferlerin hepsinde teknik direktörün bilgisi olduğunu anlatarak, "Biz de en ufaktan en büyüğüne kadar kulüpte çalışan hocalar çok paralar alırlar ve büyük servetler yaparlar. Siz bunları idol olarak gözünüzde büyütmeyin. Bir emek verdiyseler bunların paralarını alırlar. Sizin hayal edemeyeceğiniz paralar aldılar. Hocaların hepsine sorularak futbolcu alınır. Kendi başına kimse oyuncu almamıştır" ifadesini kulandı.
     Şike sürecine de değinen Şener, "Yargıtay sonucunu, ondan sonra UEFAdan çıkacak kararı bekleyeceğiz, gerisi palavra. Başvurmadığım mahkeme, yer kalmadı. Bunun da bize federasyon ilişkilerinde zararı oldu. Daha önce TFFden çıkmazdım. Kulüp dışında da olsak şike mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğiz" diye konuştu.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonsporda olağanüstü genel kurula doğru (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER