Trakya Tıp Fakültesi Hastanesinin 25 yıllık

Trakya Tıp Fakültesi Hastanesinin 25 yıllık yatak battaniyeleri yenilenecek


EDİRNE (A.A) - Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ümit Nusret Başaran, hastanenin 25 yıllık yatak ve battaniyelerinin yenileneceğini bildirdi.
     Başaran, başhekimlikte düzenlediği basın toplantısında ciddi ve kapsamlı bir sağlık hizmeti verdiklerini, hastanenin ciddi mali sıkıntılarının bulunduğunu söyledi.
     Planlanan yatırımları tamamlamak istediklerini belirten Başaran, Elimizdeki imkanları bu işe ayırmak istiyoruz. Gelen hastamıza da daha iyi bir hastanecilik hizmeti vermemiz gerekiyor. O da en büyük eksiklerimizden biri. 25 yıl evvel yapıldığı şekliyle alındığı yatağıyla, yorganıyla, battaniyesiyle hizmet vermeye çalışıyoruz. Bütün yataklarımızı değiştireceğiz. Elimizdeki imkanların önemli bir kısmını bu yıl bunlara ayırdık dedi.
     500 adet üç motorlu yeni erişkin yatağı alacaklarını ifade eden Başaran, şunları kaydetti:
     Çocuk karyolaları ve çocuk motorlu yatakları da gelecek. Hastanenin bine yakın yatağı var, yüzde 70 dolulukla çalışıyor. Hastalarımız uzun süre yatıyor. 500 yatağın 850 bin lira artı KDV maliyeti var. Hasta yemek masaları ve etejerler de değişecek. Bilgisayar, EKG cihazı, sedye alımı da yapılacak. Yılbaşına kadar hepsinin ihaleleri bitecek. Devlet bütçesinden bu yıl 5 milyon lira ödenek geldi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Trakya Tıp Fakültesi Hastanesinin 25 yıllık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER