Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı açıldı

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı açıldı -Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Turizmde 2012 yılını, 2011in biraz üzerinde rakamlarla tamamlama eşiğine geldik -30 milyon üzeri turist rakamını istikrara kavuşturduk. İnşallah 2023


İZMİR (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmde 2012 yılının geçen senenin biraz üzerinde rakamlarla tamamlanacağını belirterek, 30 milyon üzeri turist rakamını istikrara kavuşturduk. İnşallah 2023e doğru 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir elde eden bir ülke olacağız dedi.
     TÜRSAB, İZFAŞ ve Hannover Messe İstanbul ortaklığında düzenlenen Travel Turkey İzmir 6. Turizm Fuar ve Konferansı, Uluslararası Fuar Alanında açıldı.
     Bakan Günay, hava koşulları nedeniyle gecikmeli yapılan fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye turizminin 2012 yılında coğrafyasında yaşanan sıkıntılardan etkilendiğini söyledi.
     Türkiyenin turizmde kalitesini yukarıda tutması, fiyatlarda abartıya kaçmadan, her şeyi mükemmel biçimde yapması halinde 2013, 2014 ve 2015de büyümesini sürdüreceğini vurgulayan Günay, Turizmde 2012 yılını, 2011in biraz üzerinde rakamlarla tamamlama eşiğine geldik. 30 milyon üzeri turist rakamını istikrara kavuşturduk. İnşallah 2023e doğru 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir elde eden bir ülke olacağız diye konuştu.
     Bakan Günay, fuara Balkan ülkelerinden yoğun katılım olduğuna dikkati çekerek THYnin tüm Balkan ülkelerine her şey dahil 99 avroya uçuş koyduğunu, bunun Türk turistlerin Balkan ülkeleri görmesi için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.
     Travel Turkey Fuarına 20den fazla ülkeden 700den fazla katılımcının geldiğini, fuarın artık kendi ayaklarının üzerinde büyüyecek potansiyele ulaştığını dile getiren Günay, Vanda düzenledikleri fuara turizm sektörü temsilcilerinden daha aktif katılım beklediğini kaydetti.
    
     -İzmirin EXPO 2020 adaylığı-
    
     Bakan Ertuğrul Günay, İzmirde Sümerbank arazisi içinde müze yapımı konusunda daha önce bir talebin bulunduğunu, valiliğin bu konuda çalışma başlattığını, yıl sona ermeden bir karara varılacağını ifade etti.
     Konuşmasında İzmirin EXPO 2020 adaylığına da değinen Bakan Günay, 5 şehrin mücadele ettiği yarışın çetin şartlarda geçtiğini belirterek, Oylamada bir ve ikinci turlarda kazaya uğramadan çıkarsak bu kez bunu başaracağız. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm kamuoyu, sivil toplum örgütleri hep birlikte çalışıyoruz. Kentin EXPOyu kazanması demek, İzmirin dünya turizminin çok iyi bildiği, özel bir destinasyon ve varış noktası haline gelmesi demektir. Bu, İzmiri turizmde ayağa kaldıracaktır şeklinde konuştu.
     Günay, Kuşadasında yapımı devam eden kongre merkezinin inşaatında sona gelindiğini, bahar aylarına doğru Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla açılış yapacaklarını, Büyükelçiler Konferansının bir ayağını da burada düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
    
     -Diğer konuşmacılar-
    
     TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 130 katılımcıyla başlayan fuarın 6 yılda 700 katılımcıya ulaşılmasının İzmirin bu fuarı sahiplenmesiyle olduğunu belirtti.
     Türkiyenin dünyada gelişen olaylara rağmen 31 milyon turist ağırlayarak 25 milyar dolarlık döviz girdisi sağladığını ifade eden Ulusoy, İzmirin de kruvaziyer turizmde büyük bir ilerleme kaydettiğini, 284 gemiyle 504 bin misafirin ağırlandığını söyledi.
     Kendisinin TÜRSABda son görev dönemi olduğunu ifade eden Ulusoy, selefine bu fuara sahip çıkması konusunda çağrıda bulunacağını belirtti.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemirde planlanan yeni fuar alanı ihalesine itirazların Kamu İhale Kurumu tarafından reddedildiğini, böylelikle 19 Nisandan bu yana bekleyen sürecin önünün açıldığını söyledi.
     Kocaoğlu, en kısa zamanda temelin atılarak 350 milyon liralık yatırımla 113 bin metrekare teşhir salonuna sahip bir fuar merkezi kurulacağını anlattı.
     İzmir Valisi Cahit Kıraç ise kentin EXPO 2020yi alması halinde ülke turizmine büyük katkıda bulunacağını belirterek, İzmir olarak fuarcılıktaki deneyimimizi fuarların olimpiyatı olan EXPO 2020 ile taçlandırmak istiyoruz dedi.
    
     -Şapka defilesi yapıldı-
    
     Fuarın açılış töreninde, şapka defilesi gerçekleştirildi. Atatürkün Kastamonuya gelişinde giydiği şapkanın benzerinin de yer aldığı defilede, farklı stillerdeki şapkalar katılımcıların beğenisine sunuldu.
     Fuarın partner ülkesi olan Karadağdan gelen ekip ise dans gösterisi sundu.
     Açılış törenine, Bosna Hersek Federal Hükümeti Çevre ve Turizm Bakanı Branka Duric, Karadağ Büyükelçisi Ramo Braliç, 12 ilin valisi, belediye başkanları, 8 diplomatik temsilci ile davetliler katıldı.
     20 ülke ve 60 ilden 700ün üzerinde firmanın katıldığı fuar, 9 Aralık 2012 Pazar gününe kadar 10.00-18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER