TSO Başkanı Ahmet Arat:

TSO Başkanı Ahmet Arat: -Sayın Valimizin başkanlığında ve belediye başkanımızın da desteğiyle tarafımızdan yeni yatırımcılar bulunması kaydıyla 800 kişiye direkt istihdam imkanı sağladık


TOKAT (A.A) - Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Arat, Sayın Valimizin başkanlığında ve belediye başkanımızın da desteğiyle tarafımızdan yeni yatırımcılar bulunması kaydıyla 800 kişiye direkt istihdam imkanı sağladık dedi.
     Arat, düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri 2009 tarihinden itibaren yaşanabilir bir Tokat hedefiyle yola çıktıklarını ifade etti. Bu güne kadar yaptıkları çalışmaları anlatan Arat, İlk dikkate değer icraatımızı Aslan yatağından belli olur diyerek odamızın içinden başladık. TSO ana binasını Tokatlı sanayici ve iş adamlarımıza layık yeni görünümüne kavuşturduk diye konuştu.
     Gıj Gıj mevkisinde yapımı devam eden tesis konusuna da değinen Arat, şunları kaydetti:
     Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan sosyal tesisleri yap işlet devret modeliyle ilimizin turizm ve tanıtımına direkt katkı sağlayacağına inandığımız projemizi gerçekleştirdik. Söz konusu projenin keşif bedeli 2 milyon TLdir. Yine yapmış olduğumuz inceleme ve araştırmalarda organize sanayi bölgemizdeki amacına uygun kullanılmayan ve atıl duran parsellerin teşhisini yaptık. Bugüne kadar hiçbir yatırım yapılmamak kaydıyla adeta işgal edilmiş olan organize sanayi bölgemizde bulunan 19 adet değişik büyüklüklerdeki parsellerin reel yatırımlarla tekrar il ekonomisine kazanımının sağlanması yollarını araştırdık. Yatırımcı avına çıktık ve projeler geliştirdik. Sayın valimizin başkanlığında ve belediye başkanımızın da desteğiyle tarafımızdan yeni yatırımcılar bulunması kaydıyla 800 kişiye direkt istihdam imkanı sağladık.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber TSO Başkanı Ahmet Arat: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER