TTB Yönetim Kurulu Başkanı Köleoğlu:

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Köleoğlu: Trabzonda fındık bahçelerinde çocuk işçi çalıştırılması yok denecek kadar az


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzonda fındık bahçelerinde çocuk işçi çalıştırılmasının yok denecek kadar az olduğunu bildirdi.
     Köleoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kaliteli Fındık Projesi 2012 kapsamında fındık bahçelerinde çocuk işçi çalıştırılmaması konusuna önem verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:
     Üreticilerimize afişler ve broşürlerle yaptığımız uyarıların da etkisiyle bahçelerde ücretli olarak çocuk işçi çalıştırılmaması konusuna önceki yıllara göre daha dikkat edildiğini tespit ettik. Ekiplerimiz örnekleme yöntemiyle dolaşarak fındık bahçelerini kontrol edip, üreticilerle sohbet ediyorlar. Trabzonda dışarıdan getirtilip ücreti karşılığında çalıştırılan çocuk işçi olayı zaten yok denecek kadar azdı. Şimdi toplumsal duyarlılığın gelişmesiyle tamamen ortadan kalkacaktır.
     Aile bireyi olan çocukların söz konusu kapsam dışında olduğunu vurgulayan Köleoğlu, yine de yaz mevsiminin çocuklar için dinlenme sezonu olduğunun göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkati çekti.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber TTB Yönetim Kurulu Başkanı Köleoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER